fbpx
A-Team

OH Leuven bekert voort na vlotte zege tegen Elene-Grotenberge

OH Leuven deed woensdagavond wat het moest. Het zette Eendracht Elene-Grotenberge in de Beker van België met 5-0 opzij. Shlomo, Miguel, Maertens, Banzuzi en N'Dri maakten de doelpunten.

Coach Eddy Vanhemel voerde voor deze bekerwedstrijd zeven wijzigingen door. Leysen nam plaats onder de lat en verder verschenen ook Dom, Schlomo, Banzuzi, Maertens, N’Dri en Thorsteinsson aan de aftrap in plaats van Vlietinck, Schrijvers, Mendyl, Maziz, Braut Brunes en Nsingi.

In de eerste tien minuten viel er langs beide kanten geen poging op doel te noteren. Na mooi samenspel op links tussen Thorsteinsson en N’Dri dwongen we na twaalf minuten dan toch een hoekschop af. Shlomo deed zijn kunstje van in Cercle Brugge nog eens over en knikte het openingsdoelpunt vrijstaand in doel.

Thorsteinsson bleef bedrijvig. Na een fout op Maertens kreeg onze IJslander een vrije trap op een interessante plek, enkele meters buiten de zestien. Het leer ging goed over de muur, maar net naast de kooi van bezoekende doelman Engelbinck.

Net voorbij halfweg de eerste helft verdubbelden we de voorsprong. Een hoekschop van alweer Thorsteinsson kwam via Maertens bij Dom. Engelbinck zat er eerst nog goed genoeg bij, maar Miguel was goed gevolgd en werkte de 2-0 binnen.

We bleven gevaarlijk op hoekschop. Deze keer kon Dom meteen koppen op aangeven van Thorsteinsson, maar de bezoekers wisten de bal weg te werken. Enkele minuten voor de rust maakte ook kapitein Maertens zijn doelpunt.  Na een prima een-tweetje door het centrum met – alweer – Thorsteinsson schoof Maertens de 3-0-ruststand onder Engelbinck.

Twee debutanten na de pauze

De tweede helft begon met Leuvense dreiging. Een vrije trap van Thorsteinsson spatte uiteen op de lat en N’Dri knalde net over. Ook de bezoekers waren feller uit de kleedkamer gekomen, waardoor de wedstrijd goed op en neer ging. De Haspe kon na een snelle tegenaanval van dichtbij koppen, maar Leysen zag de bal naast gaan.

Net voorbij het uur kreeg Thorsteinsson de kans om zijn naam op het scorebord te zetten. De bal kwam na een heerlijke aanval over links in zijn voeten terecht, maar van dichtbij besloot hij pal op Engelbinck. In minuut 67 kwamen Opoku en debutant Suphanat erin voor Thorsteinsson en Dom.

Twintig minuten voor affluiten legde onze jongens een heerlijke aanval op de mat. Via verschillende stationnetjes in één tijd kon Maertens voorzetten. Opoku legde goed af en Banzuzi duwde de 4-0 binnen. Meteen daarna kwam Kiyine Misao vervangen.

De 5-0 liet niet lang op zich wachten. N’Dri werd onderuitgehaald door Engelbinck en zette de elfmeter zelf om. Het signaal voor Maertens om te gaan rusten en zo mocht jeugdproduct Acquah zijn debuut maken.

Opoku kwam nog dicht bij de 6-0 op aangeven van Suphanat. Aan de overzijde trof De Haspe de vuisten van Leysen, die ook een redding in twee tijden in huis had na een vrije trap van Vermeer. De score veranderde echter niet meer.

Vanhemel: "Was belangrijk om snel te scoren"

“We moeten eerst de tegenstander feliciteren met de manier waarop zij hier zijn komen voetballen”, stelt coach Eddy Vanhemel. “Zij hebben zich niet ingegraven en de bus geparkeerd. Ze hebben volgens mij ook proberen te genieten van de wedstrijd. Voor ons was het belangrijk om snel dat doelpunt te maken. Dat lukte ons na een stilstaande fase.”

“Heel de eerste helft hadden we controle, veel balbezit en een goede druk vooruit, waardoor we bijna constant op de helft van de tegenstander hebben gespeeld en de voorsprong wisten uit te bouwen tot 3-0.”

“In de tweede helft vond ik ons voetballend beter voor de dag komen omdat we meer diepgang hadden en beter de spelers tussen de linies vonden. Dat was de positieve kant. De mindere kant was dat we door de voorsprong wat nonchalanter en minder agressief druk naar voren zetten. Daardoor kwamen er wat tegenprikken.”

“Vanuit balbezit wisten we wel nog tweemaal te scoren. Ik denk dat wij 80 minuten controle hadden over de wedstrijd. De laatste tien minuten was er gevaar van hun. We wisten de nul te houden en dat was ook een doelstelling. Daarnaast wilden we energie en intensiteit in de wedstrijd stoppen en daarin zijn we ook geslaagd”, besluit Vanhemel.