A-Team

Oefenpot tegen Lommel SK eindigt in gelijkspel

OH Leuven speelde vrijdagnamiddag in de Banqup Academy een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lommel SK. Na affluiten stond er 1-1 op het scorebord. Beide doelpunten vielen na de rust.

Voor Runarsson en Vlietinck kwam de oefenwedstrijd nog te vroeg. Zij sluiten maandag opnieuw aan bij de groep. Ook De Sart, Tamari en Shengelia kwamen niet in actie. Ouedraogo opende na de pauze de score. Uiteindelijk klom Lommel dankzij een doelpunt van Koita nog op gelijke hoogte.

Opstelling OH Leuven eerste helft: Ravet, Ngawa, Schrijvers, Mercier, Ouedraogo, Kuharevych, Gbo, De Norre, Patris, Maertens, Schingtienne.

Opstelling OH Leuven tweede helft: Ravet, Ngawa, Chakla, Malinov, Dewaest, Aguemon, Kaba, Mercier, Ouedraogo, Keita, Vekemans.

Doelpunten: Ouedraogo (1-0), Koita (1-1).

“We hebben in de eerste helft anders gespeeld dan normaal. Zo speelden we met vier achteraan”, gaf coach Marc Brys mee op de persbabbel na de wedstrijd. “De jongens hebben een goede week achter de rug. In de ochtend was er nog een training. Donderdag stond er padel op het programma, wat verfrissend was. Een goed initiatief van de club.”

“Volgende week zijn er twee trainingen per dag voorzien. Daarna is het in de laatste week terug afbouwen en dan kunnen de spelers op verlof. Na de oefenwedstrijd tegen Kortrijk op 6 mei is het gedaan. Op 6 juni starten we terug op.”

“We zijn nog volop bezig met de evaluatie van het seizoen. Er komen zeker interessant dingen uit. Een bevestiging van wat je al weet en soms stoot je op een aantal zaken die je minder op het oog had.”

“Je hebt een aantal platformen waar je heel veel informatie vindt. Plots sta je in bepaalde statistieken bovenaan of plots onderaan. We wisten eerlijk gezegd niet dat het zo extreem was. Soms is daar een eenvoudige verklaring voor en soms is het een positieve of negatieve verrassing.”

“Een voorbeeld is trappen van buiten de zestienmeter. Wij trappen het meeste van alle ploegen van buiten de zestien, maar wij maakten er maar vier goals uit. In het algemeen maakten we minder goals dan vorig seizoen. Wel hebben we zestien of zeventien keer het doelhout geraakt, wat ook het meeste uit de reeks is. Dat geeft een vollediger verhaal.”

“We eindigden op dezelfde plaats als vorig seizoen, maar de curve van hoogtepunten ligt totaal anders. Zo stonden we dit seizoen vijf of zes weken op de zeventiende plaats. Vorig seizoen begonnen we veel beter. Tijdens de piekmomenten lieten we het liggen om op te klimmen. Dat moeten we grondig analyseren”, besluit Brys.

Koop je abonnement