Women

Nurija van Schoonhoven tweede aanwinst voor OH Leuven Women

De tweede zomertransfer voor OH Leuven is een feit. De Nederlandse middenveldster met Russische roots verlaat FC Twente en tekent een overeenkomst bij OH Leuven.

Nurija kwam in haar carrière al voor 3 clubs uit in Nederland. Ze deed voor het eerst haar voetbalschoenen aan bij FC Twente maar stapte in 2015 over naar PEC Zwolle waar ze haar debuut maakte in het eerste elftal. Na 3 seizoenen stapte ze over naar topclub PSV Eindhoven, ze kwam eveneens 3 seizoen uit voor de lampenclub. Bij PSV maakte ze in december 2020 haar debuut in de Women’s Champions League tegen FC Barcelona. Ze maakt ook voor altijd deel uit van de clubgeschiedenis door de KNVB schaal te pakken met PSV, de eerste prijs ooit voor de vrouwenafdeling van de Eindhovenaars. In de zomer van 2021 keerde Nurija terug naar FC Twente.

Nurija brengt ook internationale ervaring mee, ze doorliep alle nationale jeugdploegen tot en met de Oranje Leeuwinnen U23.

Coach Jimmy Coenraets is opgetogen met de nieuwe aanwinst: “We halen met Nurija een complete middenveldster. Ze beschikt over voetballende kwaliteiten die we in de opbouw zeker kunnen gebruiken. Ze speelt met veel voetbalplezier en lef wat duidelijk zichtbaar is in haar aanspeelbaarheid. In balverlies is ze bikkelhard en schuwt ze geen duels. Nurija vernieuwing voor ons team. Ze brengt ook een pak ervaring mee dankzij 7 seizoenen bij top 3 teams in de Nederlandse Eredivisie”.

Koop je abonnement