fbpx
Women

Nurija van Schoonhoven: “Ik kreeg meteen een heel goed gevoel bij OH Leuven”

OH Leuven Women rondde woensdag met de komst van Nurija van Schoonhoven haar tweede zomertransfer af. De 24-jarige middenveldster komt over van FC Twente.

Welkom Nurija, wat zijn jouw eerste indrukken van OH Leuven?

Ik zit hier met een trots gevoel. Ik ben ook wel opgelucht omdat ik heel graag naar OH Leuven Women wilde komen. Ik ben blij dat de krabbel is gezet en dat ik hier de komende twee seizoenen ga spelen.

Mijn eerste indrukken zijn supergoed. Twee weken geleden ben ik hier geweest en kreeg ik een rondleiding. Ik heb alles gezien en had zoiets van: ‘Hier zie ik mezelf wel wonen en voetballen.’

Ik vond de stad heel gezellig. Klein en daar hou ik wel van. Heel bruisend en een studentenstad. Ik ga hier zelf ook studeren, dus heb onwijs veel zin om de stad te gaan ontdekken. Het spreekt me gewoon heel erg aan.

Waarom heb je ervoor gekozen om deze stap te zetten?

Omdat ik vanaf het begin een heel goed gevoel kreeg bij de club. Onze ambities komen heel goed overeen. Ik vind de visie van de club heel mooi: werken met jong talent en van daaruit echt voor het hoogst haalbare gaan. Dat sluit heel hard aan bij wat ik wil. Daarnaast vind ik de speelstijl heel belangrijk. Ik kon me eigenlijk overal wel in vinden. Het was meteen een match. Ik ben ontzettend blij dat ik hier nu zit.

Je bent een middenveldster. Kan je omschrijven wat voor type speelster je bent?

Ik denk dat ik een bedachtzame middenveldster ben, dat ik goed weet waar ik de bal vraag en waar ik hem naar speel en dat ik heel erg vanuit de controle speel. Balletjes opeisen, verleggen en afpakken en ik wil vooral de meiden om me heen beter laten voetballen. Soms zeg ik ook wel eens dat je op me moet letten om me te zien voetballen omdat ik gewoon mijn ding doen en er heel hard van geniet als meiden om me heen goed spelen. Hen beter laten spelen, is mijn taak.

Lees onder de foto verder

Ken je de Belgische competitie?

Ik volg het een beetje. Natuurlijk ken ik OH Leuven Women omdat ze de laatste seizoenen ontzettend goed presteerden en de strijd aangingen met Anderlecht. Dit seizoen kwamen ze heel dichtbij. Ik vind het leuk om verder te kijken dan enkel de Nederlandse competitie.

Het wordt jouw eerste avontuur in het buitenland?

Klopt, al moet ik wel zeggen dat ik me eigenlijk hier al thuisvoel. Het voelt niet heel erg als een buitenlands avontuur. Het is wel een nieuwe competitie, nieuwe stad die ik nog niet kende, nieuwe mensen en nieuwe speelsters die ik allemaal nog moet leren kennen. Ik ben heel erg benieuwd en heb er heel veel zin in. Ik kijk er enorm naar uit om de meiden te leren kennen. Van wat ik heb begrepen en zelf ook heb gezien, is het een enorm talentvolle groep. Leuk om daar straks aan deel te mogen nemen.

Welke rol zie je voor jezelf weggelegd volgend seizoen?

Ik hoop gewoon dat ik een belangrijke speelster kan worden, met dit team prijzen kan gaan pakken en daarin een belangrijk aandeel kan hebben. Ik weet niet of jullie me heel vaak om het scorebord zullen zien. Meestal kruip ik meer in de rol van aangeefster. Ik hoop belangrijk te zijn in het dienen van het team en daarin een verbindingsspeelster te zijn. De ambitie is heel duidelijk: kampioen worden.

Bedankt Nurija en veel succes!

Bekijk hier het hele interview:

Koop je abonnement