A-Team

Nordin Jackers tekent voor 3 seizoenen

De 24-jarige doelman Nordin Jackers komt over van Waasland-Beveren. OH Leuven neemt de doelman definitief over en hij tekent een overeenkomst voor 3 seizoenen aan Den Dreef.

Jackers is een jeugdproduct van KRC Genk waar hij in 2015 bij de A-kern kwam. Hij maakte zijn debuut in doel bij de Limburgers in december 2016 in de UEFA Europa League wedstrijd tegen US Sassuolo. Hij speelde in totaal 14 wedstrijden voor KRC Genk, in de helft daarvan hield hij zijn netten schoon.

Jackers wilde meer speelminuten en vertrok in 2019 op uitleenbasis naar Waasland-Beveren, dat hem het seizoen erna definitief overnam van Genk. Hij ontpopte zich er tot onbetwiste nummer 1 en sterkhouder. Hij stond er in totaal 74 keer onder de lat.

De doelman doorliep ook alle jeugdreeksen bij de nationale ploegen van België. Met de U21 van België speelde hij verschillende wedstrijden in het King Power at Den Dreef stadion. Hij nam ook deel aan het Europees kampioenschap voor onder 21 in Italië in 2019.  Ook Casper De Norre en Siebe Schrijvers maakten deel uit van de selectie van toenmalig U21-bondscoach Johan Walem.

Marc Brys, coach OH Leuven: “Nordin Jackers is een getalenteerde, jonge Belgische doelman die zijn klasse toonde in het afgelopen seizoen bij Waasland-Beveren. Versterking in doel was een prioriteit en ik ben dan ook blij dat we dit met de komst van Nordin Jackers al hebben kunnen realiseren.”

Koop je abonnement