fbpx
A-Team

Nordin Jackers: “Ik hoorde o.a. van Schrijvers en De Norre veel goede dingen over OH Leuven”

OH Leuven maakte vrijdag bekend dat het Nordin Jackers overneemt van Waasland-Beveren. De 24-jarige doelman zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor drie seizoenen.

Welkom Nordin, kan je ons even meenemen in jouw beslissing om naar OH Leuven te komen?

Het was eigenlijk geen moeilijke keuze. We zijn al enkele weken aan het praten. Ik had tegen mijn makelaar gezegd dat ik heel graag naar OH Leuven wilde komen. Ik hoorde veel goede dingen over de club en wilde dan ook graag de stap zetten.

Hoe bekijk je deze stap in jouw carrière?

Het is sowieso terug een stap vooruit. Ik koos vorig seizoen om met Waasland-Beveren naar 1B te gaan om daar zo snel mogelijk terug te kunnen promoveren. Dat is helaas niet gelukt. Als ik puur persoonlijk het afgelopen seizoen bekijk dan heb ik opnieuw stappen gezet, zowel op als naast het veld. Zo kreeg ik de aanvoerdersband, wat een nieuwe verantwoordelijkheid was die ik heel graag wilde nemen en waaruit ik wilde leren aangezien het de eerste keer was voor mij. Ik maakte voor mezelf uit dat ik opnieuw op het hoogste niveau wilde spelen en ben blij dat OH Leuven me die kans geeft.

Heb je het gevoel dat je iets te bewijzen hebt?

Ik heb twee seizoenen in 1A gespeeld en nu één seizoen in 1B. Dat was een keuze die ik zelf gemaakt heb en ik heb er nog altijd geen spijt van. Eenmaal ik op het veld sta, wil ik gewoon mijn ding doen. Ik weet wat ik moet doen om goed te zijn en dat is het belangrijkste.

De manier van voetballen bij OH Leuven sluit perfect bij jou aan?

Zeker weten. Ik heb enkele goede vrienden die al bij OH Leuven spelen. Daardoor heb ik afgelopen seizoen enkele wedstrijden gevolgd en de manier van spelen sprak me enorm aan. Met Siebe Schrijvers speelde ik lang samen in Genk. We hebben nog steeds heel nauw contact en horen of zien elkaar bijna wekelijks. Ook met Casper De Norre speelde ik al van kleins af aan samen en heb ik nog regelmatig contact.

Ze vertelden me allebei altijd heel veel positieve dingen over OH Leuven. Een aangename groep, leuke staf en fijne mensen rond de club om mee te werken. Dat is ook precies hoe ik het aanvoelde toen ik de club nog niet kende. Ik heb OH Leuven altijd als een heel warme en familiale club ervaren. Het is een club waar je met heel jouw hart voor wil spelen, wat heel belangrijk is.

Wat verwacht je van volgend seizoen?

Je voelt dat de club veel ambitie heeft. Ik heb er dan ook ongelofelijk veel zin in. Ik ben nog relatief jong en heb zeker nog bepaalde doelen in mijn hoofd. Het is sowieso stap voor stap. Van Waasland-Beveren naar OH Leuven is een mooie stap. Het is nu aan mij om me te tonen en hard te werken. Wat jullie me mogen wensen? Een gezond en goed seizoen voor heel de ploeg.

Bekijk hier de eerste reactie van Nordin na zijn transfer naar OH Leuven:

Koop je abonnement