Women

Noelia Gil nieuwe doelvrouw OH Leuven

De Spaanse Noelia Gil (29) is de nieuwe doelvrouw van OH Leuven. Gil is al meer dan 10 jaar actief op het hoogste niveau in Spanje. Ze komt over van Alhama CF.

Noelia startte haar carrière bij Atlético Madrid, waar ze ook proefde van de Champions League. De Madrileense speelde vervolgens voor Sevilla FC, Malaga FC, USD Tenerife en Valencia CF Féminino. Ze won de Spaanse Beker in 2016 en maakte deel uit van de Spaanse nationale ploeg (U17) die in 2011 het EK won. Ze gaat nu voor het eerst aan de slag in het buitenland en tekent een overeenkomst voor twee seizoenen aan Den Dreef.

Coach Jimmy Coenraets is blij met zijn aanwinst: “Met Noelia halen we een doelvrouw die veel ervaring heeft op het hoogste niveau in Spanje. Valencia, Sevilla, Malaga zijn geen kleine clubs. Noelia is van nature een heel direct en assertief persoon die veel werklust toont. Ze past binnen de speelstijl en speelt graag mee als voetbalster. Ze is een moderne keepster. Ze wil ook een rol spelen in de ontwikkeling van onze jongste keepsters en nauw betrokken zijn bij het ganse proces. We juichen toe dat ervaren speelsters hun kennis kunnen en willen delen.

Met de komst van Noelia voegen we maturiteit en assertiviteit toe aan onze kern. Ze is een speelster die hier is met een duidelijke reden en heeft veel werklust. Een belangrijke stap voor de professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen OH Leuven, is ook het toevoegen van nieuwe culturen aan ons team. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek alsook voor concurrentie binnen de eigen rangen. Dat is positief voor de progressie van onze groep.”

Noelia Gil kiest bewust voor OH Leuven: “Het is een geweldige kans om een stap vooruit te zetten in mijn carrière. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag en mijn best doen voor het team. Het is mijn eerste club buiten Spanje, maar ik ben een positief ingestelde persoon en ik pas me overal aan. Ik breng vooral mijn ervaring in de groep. Ik speel al tien jaar in de hoogste afdeling in Spanje, maar toch denk ik dat ik ook van de groep nog ga kunnen leren. Mijn tante woonde drie jaar in België, dus ik ken het land een beetje. Ik wil ook graag Leuven verder ontdekken, een mooie stad met fijne mensen.“

Koop je abonnement