fbpx
A-Team

Nipte nederlaag tegen Standard

OH Leuven is er zaterdagavond niet in geslaagd om een punt te pakken tegen Standard. Na de rust klommen onze jongens op gelijke hoogte, maar in het slot moesten we nog de 1-2 slikken.

Coach Marc Brys koos voor dezelfde elf namen die vorige week met 1-2 wonnen van KV Mechelen. Bij Standard was er één wijziging. Alzate keerde terug in de basis, Balikwisha begon op de bank.

Een leuk begin van de wedstrijd kreeg na acht minuten een eerste grote Leuvense kans. Thorsteinsson zette een knap een-tweetje op met Maziz en kwam oog in oog te staan met Bodart. De bezoekende doelman lag uiteindelijk in de weg.

Iets na het kwartier konden we nog eens dreigen via Dom. Onze middenvelder kon zijn kopbal na een scherpe vrije trap echter niet kadreren. Halfweg de eerste helft reageerde Standard via Kanga, die een hoekschop door wist te koppen. Fossey kon aan de tweede paal niet binnen tikken.

We bleven goed in de wedstrijd zitten. Op de tegenaanval kwamen we er vaak scherp uit. Na zo’n snelle omschakeling liet Thorsteinsson het een kwartier voor de rust na om Nsingi af te zonderen. Een afstandsschot van Schrijvers ging nog naast.

Vlak voor het einde van de eerste helft kregen we het deksel op de neus. Alzate speelde diep, Prévot en Pletinckx twijfelden waardoor Kanga de 0-1-ruststand tegen de touwen kon trappen.

Verdiend punt blijft uit

Sagrado bleef in de kleedkamer voor Vlietinck. De bezoekers kozen voor een stevige organisatie. Wij kregen weinig tot niets voor mekaar met het vele balbezit. Voor het uur vielen er geen kansen te noteren.

In minuut 65 kwam de Leuvense gelijkmaker dan ook ietwat uit de lucht gevallen, maar dat maakte de 1-1 niet minder mooi. Mendyl zette een een-tweetje op met Thorsteinsson en legde het leer prima naast Bodart.

We kregen een boost en een nieuwe kans volgde snel. Aan de tweede paal kwam Vlietinck net te laat ingelopen. Dom, met het hoofd, en Schrijvers in één tijd probeerden het even later na een hoekschop.

Het lukte ons niet om het momentum vast te houden. Standard herstelde het evenwicht en klom zelfs terug op voorsprong via Sowah. We zetten nog alles op alles. Banzuzi kreeg een goede mogelijkheid, maar de 2-2 viel niet meer.

Brys: "In de tweede helft waren wij baas"

“We hebben vooral in de eerste helft te gecrispeerd gespeeld”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “Onnodig. We kwamen weinig in ons spel en leverden de bal te snel terug in na recuperatie. Uiteraard tegen een agressieve tegenstander. We hadden beter moeten doen, rustiger en met meer circulatie moeten spelen. Er was altijd iemand vrij, maar we vonden die niet.”

“Het is jammer dat dat hieltje van Nsingi hen leende tot aan te vallen voor de rust en dan was er het misverstand tussen Pletinckx en Prévot. Een ongelukkig doelpunt. Dat kan gebeuren en moeten we incasseren, maar hoefde niet.”

“Na de pauze hebben we dat volledig veranderd. We zijn veel hoger blijven spelen en hebben zelf de pressie gespeeld. Dat loonde. Ik denk dat wij baas waren. Zij hebben buiten het doelpunt misschien één kans gekregen. Wij hebben veel wil aan de dag gelegd om gelijk te maken en hebben dat ook goed gedaan met een mooi doelpunt.”

“We zijn blijven voetballen en hadden enkele kansen in de tweede helft. Vooral die laatste in blessuretijd van Banzuzi was jammer. Hij had iets meer tijd om zijn rechtervoet te zoeken, maar het is wat het is.”

Koop je abonnement