A-Team

Nipte nederlaag tegen Kortrijk als seizoensafsluiter

OH Leuven sloot vrijdagnamiddag het seizoen af met een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. We gingen uiteindelijk met 2-3 de boot in. Patris en Allemeersch maakten de Leuvense doelpunten.

Onze jongens begonnen furieus. Kuharevych trapte meteen tegen de paal. Na vijf minuten spelen was het toch raak. Patris legde de 1-0 binnen. Kortrijk reageerde met een poging van Selemani.

We eisten het balbezit op, maar slikten voor de rust nog de gelijkmaker. Herrmann tikte de 1-1 op aangeven van Mehssatou binnen. Na de pauze kwam Kortrijk opzetten. We moesten een poging van Reynolds van de lijn keren. Aan de overkant probeerde Maertens het.

In minuut 70 ging de bal op de stip na een fout op Mbayo. Sainsbury scoorde. De Leuvense reactie kwam er snel. Na een mooie aanval hing Allemeersch de bordjes in evenwicht. Vijf minuten voor affluiten kreeg Kortrijk een nieuwe straschop. De Bruyn legde zo de 2-3-eindstand vast.

Opstelling OH Leuven eerste helft: Runarsson, Patris, Dewaest, Schingtienne, De Norre, Ouedraogo, Shengelia, Gbo, Maertens, Mercier, Kuharevych.

Opstelling OH Leuven tweede helft: Ravet, Chakla, Malinov, Ngawa, Aguemon, Vlietinck, Ouedraogo, De Norre, Maertens, Mercier, Allemeersch.

Doelpunten: 5’ Patris (1-0), 40’ Hermann (1-1), 70’ Sainsbury (1-2, strafschop), 75’ Allemeersch (2-2), 85’ De Bruyn (2-3, strafschop).

“Hoe mijn komende weken eruit zien? Eerst een week slapen. (Lacht). Je moet afkicken”, zegt coach Marc Brys. “Dit seizoen heeft echt heel veel gevergd van mij. We zijn er gemiddeld op een dag, zonder te overdrijven, tussen de 16u à 19u mee bezig. Gewoon omdat wij alles willen uitsluiten en overal een percentje willen winnen, wat belangrijk is op lange termijn.”

“Ik heb die week rust echt nodig. Daarna ben ik er terug vol mee bezig. De planning zijn ze aan het invullen. Het is belangrijk dat er ook in de eerste weken van de voorbereiding wat wedstrijden gepland staan. Zo kunnen we zaken uitproberen die je op training niet altijd kan simuleren.”

“We willen wat anders spelen volgend seizoen en dan heb je ook wat andere profielen nodig. Er waren veel spelers dit seizoen gehuurd. Dat zijn keuzes die we moeten maken. Er moet wel wat volk bijkomen. Een doelman en een spits hebben we sowieso nodig”, besluit Brys.

Koop je abonnement