fbpx
A-Team

Nipte nederlaag tegen Club Brugge

In een uitverkocht King Power at Den Dreef stadion is OH Leuven er zondag niet in geslaagd om een punt thuis te houden tegen Club Brugge (0-1). Vlak voor de rust maakte Jutgla het enige doelpunt van de wedstrijd.

Coach Oscar Garcia zette Leysen onder de lat ter vervanging van de geblesseerde Prévot. Schingtienne, Mendyl en Thorsteinsson keerden terug in de ploeg. Dom, Banzuzi en N’Dri begonnen op de bank. Ook bij Club Brugge enkele nieuwe namen met onder meer Thiago en Jutgla aan de aftrap.

In een afwachtend begin liet Thorsteinsson de eerste doelpoging noteren. Zijn knal met links na een uitgespeelde hoekschop ging rakelings over en naast. Club Brugge reageerde met een trap van Vetlessen en een kopbal van Mechele.

De bezoekers eisten halfweg de eerste helft de bal op. We kwamen goed weg toen Zinckernagel het leer tegen de paal trapte. Aan de overkant kon Schrijvers na een prima lange bal van Pletinckx net buiten de zestien trappen. Mignolet duwde nog net in hoekschop. Het begin van een betere periode met ook een plaatsbal van Misao die net naast ging.

We bleven komen. Thorsteinsson mocht van dichtbij uithalen, maar de IJslander – die vandaag zijn 25ste verjaardag vierde – zag zijn poging geblokt worden. Voor de pauze nog twee keer Club Brugge. Eerst duwde Thiago een voorzet van Buchanan naast. In minuut 48 was het toch raak voor de bezoekers. Jutgla knalde van net buiten de zestien in de verste hoek.

Gelijkmaker blijft uit

Club Brugge zorgde voor de meeste dreiging aan het begin van de tweede helft. Garcia greep in en bracht Braut Brunes en Banzuzi voor Opoku en Maziz. Het zorgde voor de nodige schwung. We kwamen meer opzetten. Thorsteinsson probeerde het eerst met een plaatsbal en even later met een harde knal, maar telkens trof hij Mignolet op zijn weg.

Leysen hield ons twintig minuten voor affluiten in de wedstrijd met een uitstekende redding op een poging van dichtbij van Thiago. N’Dri kwam enkele ogenblikken later Miguel vervangen.

We zetten alles op alles, maar opnieuw moest Leysen zijn klasse tonen om Jutgla van de 0-2 te houden. Misao moest in minuut 87 met een blessure naar de kant, Nsingi was zijn vervanger. Een slotoffensief kwam er nog, maar telkens viel de bal net niet goed, waardoor we met lege handen achterbleven.

Garcia: "We verdienden meer"

“Het is logisch dat de tegenstander wanneer wij aanvallend spelen kansen krijgt op de tegenaanval, maar we verdienden zeker in de tweede helft veel meer”, stelt Oscar Garcia. “In de eerste twintig minuten van de eerste helft speelden we niet goed, maar daarna kregen we vertrouwen en waren we dapper.”

“Of de tegengoal net voor de rust met concentratie te maken had? Er is nooit een goed moment om een tegengoal te slikken. Ik ben een beetje boos omdat we heel de week gewerkt hebben aan dit soort situaties. We konden er niet meer aan werken dan dat we gedaan hebben. De reactie in de tweede helft was wel zeer goed.”