A-Team

Nipte nederlaag in Standard

OH Leuven heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn zes op zes. Op bezoek bij Standard trokken we met 1-0 aan het kortste eind.

Coach Oscar Garcia voerde één wijziging door. Thorsteinsson stond aan de aftrap, waardoor Sagrado op de bank begon. Bij Standard waren er drie wissels. Sahabo, Balikwisha en Djenepo werden vervangen door O’Neill, Kawabe en Sowah.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Doelpogingen bleven echter even uit. Het doelpunt viel dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht. O’Neill nam het leer op de slof en liet Leysen met een geweldige knal kansloos.

Tien minuten voor de rust konden we reageren. Een voorzet viel voor de voeten van Schrijvers, maar het schot van onze aanvoerder was te gekraakt. Pletinckx probeerde het even later met een kopbal. Het was echter Standard dat nog zeer dicht bij een tweede doelpunt kwam vlak voor het einde van de eerste periode. Oog in oog met Kawabe stond Leysen pal.

Gelijkmaker blijft uit

Garcia greep in en bracht Sagrado meteen na de pauze voor Schingtienne. Onze invaller pakte al snel uit met een goede rush. Uiteindelijk speelde Sagrado goed breed voor Nsingi. Zijn schot ging voorlangs.

Op het uur kwamen Maertens en Braut Brunes in de ploeg voor Thorsteinsson en Nsingi. Maertens probeerde het meteen met lob, maar Bodart kende er geen moeite mee. Aan de overkant duwde Leysen een kopbal van Laifis van dichtbij goed uit zijn doel.

We zetten nog alles op alles. Braut Brunes haalde van uit een scherpe hoek uit, maar voorlangs. Opoku viel nog in voor Dom en enkele minuten eerder was Suphanat Maziz al komen vervangen.

Het zat niet mee. Een hard schot van Banzuzi richting de korte hoek kon Bodart niet verrassen en een kopbal van Ricca werd afgeblokt. Zo moesten we met lege handen huiswaarts keren.

Garcia: "Zij scoren wel en wij niet"

“Door hun publiek speelt Standard met een man meer”, opent coach Oscar Garcia zijn analyse. “We begonnen zeer goed aan de match en eindigden ze ook zeer goed, maar uiteindelijk wisten zij wel te scoren en wij niet ondanks dat we met veel offensieve spelers op het veld stonden. Dat was voor mij het verschil.”

“De eerste helft was veel te weinig van ons”, zegt Siebe Schrijvers. “We stonden niet goed in blok en zij konden te makkelijk voetballen. Als we het beter uitspelen, zat er meer in.”

Koop je abonnement