Club

Nieuwigheden in het King Power at Den Dreef Stadion

Zaterdag is het eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024. Het is ons vierde seizoen op een rij in de Jupiler Pro League en dit voor de eerste keer in de 21-jarige geschiedenis van onze club. Het is ondertussen van april geleden dat er nog een OH Leuven wedstrijd in het stadion werd gespeeld en daarom frissen we even alle praktische punten op en overlopen we enkele nieuwigheden. Zo ben je klaar voor het nieuwe seizoen.

Herbruikbare bekers

Vanaf dit seizoen maakt ook OH Leuven gebruik van herbruikbare bekers en is zo conform de regels van de Vlaamse overheid. Alle bieren worden vanaf nu geserveerd in een herbruikbare beker. Deze bekers mogen slechts éénmaal gebruikt worden per wedstrijd en worden tussen de wedstrijden industrieel gereinigd om zo de best mogelijk smaakervaring te kunnen aanbieden. Praktisch wordt per beker 1 euro waarborg gevraagd via je cashless kaart. Als je de beker inlevert aan een toog of aan de tourniquets bij het buitengaan, krijg je 1 euro terug op je kaart. Je kan er ook voor kiezen om de beker gewoon in te leveren zonder je waarborg terug te krijgen. Dan gaat de euro naar de community werking van OH Leuven en steun je mee het goede doel! Praktisch betekent dit dat je tot de 90e minuut je bekers kan inwisselen aan de togen in het stadion. Daarna nog in de bars die langer open blijven. Ga je naar huis na de wedstrijd, dan kan je de laatste bekers inwisselen bij het verlaten van het stadion aan de tourniquets.

Bekijk hier de video hoe dit allemaal te werk gaat.

FAQ: Herbruikbare bekers

Een herbruikbare beker, wat is dat juist?

Het is een harde beker die meermaals gebruikt kan worden en niet, zoals een plastic bekertje, in de vuilnisbak terecht komt. Een herbruikbare beker wordt per wedstrijd éénmaal gebruikt en professioneel gereinigd bij maatwerkbedrijf AMAB om de volgende wedstrijd opnieuw gebruikt te worden.

Waarom staat er een QR-code op mijn beker?

Via deze QR-code kan je vanaf een uur voor de wedstrijd de opstellingen zien en kan je na de wedstrijd ook stemmen voor de man van de match.

Hoe werkt het voor de waarborg van de beker?

Wanneer je een drankje koopt, reken je mee de 1 euro waarborg af via je cashless kaart.

Hoe krijg ik mijn waarborg terug?

Je krijgt je waarborg van 1 euro per beker terug op je cashless kaart als je de beker inlevert aan een bar of aan de tourniquets bij het verlaten van het stadion. Vergeet dan niet je cashless kaart te laten scannen.

Hoe kan ik het goede doel steunen met mijn herbruikbare beker?

Je kan er ook voor kiezen om je waarborg niet te claimen en je beker te deponeren in de kokers aan de tourniquets of te deponeren op de verschillende voorziene punten als steun voor onze communitywerking (T1 op het Albert Van Vlasselaer-plein, T3 aan de ingang, T4 tegen de oplaadcontainer, bij het verlaten aan de uitgang). De euro waarborg gaat dan naar de communityprojecten van OH Leuven en zo steun je mee het goede doel!

Wat als ik een rondje wil trakteren?

Dat kan nog steeds, als je de bekers na je rondje opnieuw inlevert, krijg je de waarborg terug op je cashless kaart.

Consumptieprijzen

Jammer genoeg hebben onze leveranciers de prijzen het afgelopen jaar substantieel verhoogd. Zowel AB-Inbev,  Coca-Cola als Bolero verhoogden hun prijzen, OH Leuven kan niet anders dan deze prijsverhoging deels door te trekken in de prijzen van de consumpties. Concreet betekent dit dat een Stella (30cl) vanaf nu 3 euro gaat kosten, frisdranken 2,8 euro en frieten en hamburgers 5,5 euro.

Cashless kaarten en abonnementen

Het saldo op je abonnement of cashless kaart van vorig jaar wordt niet overgezet op je nieuwe abonnement. Je saldo vervalt wel niet en kan dus nog gebruikt worden. Je kan ook deelbetalingen doen met je kaarten, zelfs al is het saldo lager dan de prijs van een consumptie.

Vermijd wachtrijen aan de oplaadkassa’s en zorg dat je kaart op voorhand opgeladen is via de OH Leuven app.

Afbouwen van het gebruik van cash

We bouwen het gebruik van cash geld verder af dit seizoen. Dit wil zeggen dat je vanaf dit seizoen enkel nog in de Extra Time (tribune 1) en de Jee (tribune 3) met cash kan betalen.

Mobiliteit

Er zijn geen wijzigingen aan het mobiliteitsplan ten opzichte van het vorige seizoen. Alle informatie over mobiliteit kan je hier terugvinden (link naar www.ohleuven.com/mobiliteit)
Denk zeker goed na als je met de auto naar het stadion komt. Zorg dat je een BOB kiest of laat je wagen staan en neem een taxi of het openbaar vervoer als je een glaasje teveel op hebt.

Nieuwe shirts

De nieuwe Stanno shirts zijn vanaf de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te koop in de fanshop van het stadion.

Nieuw sfeervak

De K krijgt een broertje aan de overkant van het stadion. In Tribune 2 is een nieuw sfeervak ontstaan met de naam ‘Vak 202’.

Naambordjes voor trouwe abonnees

Abonnees die minstens 5 jaar abonnee zijn van OH Leuven en die het doorgegeven hebben bij de aankoop van hun abonnement hebben vanaf dit seizoen een gepersonaliseerd (bij)naambordje op hun zitje.

Sfeervlaggen

Ook dit seizoen voorziet OH Leuven sfeervlaggen tijdens elke wedstrijd in het King Power at Den Dreef Stadion. Er zijn 50 vlaggen beschikbaar bovenaan Tribune 1 en Tribune 3 die door alle supporters vrij gebruikt mogen worden, maar niet mee naar huis mogen worden genomen. Meer info vind je hier (www.ohleuven.com/sfeervlaggen).

Stoeltjes zijn geen trappen

Uit de supportersbevraging eind vorig seizoen bleek dat vele supporters een proper stadion appreciëren. Het is dan ook frustrerend voor je collega-supporters dat men op de stoeltjes gaat staan waardoor deze vuil worden. Respecteer je medesupporters en laat je voetafdrukken niet op de stoeltjes achter. Iedereen heeft graag een proper zitje.

Nieuwe Voetbalwet van kracht

Sinds 19 juni 2023 is een vernieuwde versie van de voetbalwet van kracht.

De essentie is:

 • Een verplichting voor voetbalorganisatoren om supporters te sensibiliseren aangaande het verbod op pyrotechniek en het verbod op racisme en xenofobie;
 • De wet voorziet strengere sancties en een betere bescherming van het veiligheids- en politiepersoneel.
 • Stewards, veiligheidsverantwoordelijken en bewakingsagenten mogen een conformiteitscontrole doen van de identiteit in vergelijking met deze op het toegangsbewijs, bij de ingang van stadions of delen van stadions.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

 • Leden van politiediensten werden tot nu toe wel beschermd met strafrechtelijke bepalingen, maar voor die gevallen waarbij zij slachtoffer worden en er geen strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld, biedt de voetbalwet nu een mogelijkheid om deze personen administratief te sanctioneren met verhoogde sancties.
 • Er wordt nu voor het eerst ook een minimumsanctie voorzien in geval feiten van racisme of xenofobie.
 • De organisator moet alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen om schade aan personen en goederen te voorkomen, daaronder begrepen alle praktische maatregelen tot voorkoming van wangedrag door toeschouwers.
 • Er wordt nu ook gepreciseerd dat daaronder ook wordt begrepen dat de organisator verantwoordelijkheid draagt in het voorkomen van de aanwezigheid van onrechtmatige pyrotechnische voorwerpen in het stadion en om te voorkomen dat voorwerpen in het stadion worden binnengebracht die erop gericht zijn om zich aan zijn identificatie te onttrekken.
 • Faciliteren van gebruik/binnenbrengen enz… van Pyrotechnisch materiaal is strafbaar.
 • Aan stewards en veiligheidsverantwoordelijken wordt de bevoegdheid gegeven om in het kader van toegangscontrole, aan de ingang van de voetbalstadions of aan de ingang van bepaalde gedeeltes van deze stadions, aan de houder van het toegangsbewijs te vragen om zijn identiteitsdocumenten voor te leggen.
 • Door een wijziging aan de wet private veiligheid wordt deze bevoegdheid eveneens toebedeeld aan bewakingsagenten.

Bekendmaking speeldagen

Goed nieuws voor de supporters. De Pro League maakt de wedstrijddagen en aftrapuren op 3 momenten bekend. Hierdoor kunnen jullie je voetbalkalender iets langer op voorhand inplannen.

 • 4 september 2023: speeldagen 8 tot en met 21
 • 20 december 2023: speeldagen 22 tot en met 30
 • 18 maart 2024: kalender van de play-offs

Keerzijde van de medaille is wel dat mogelijk individuele wedstrijden nog van dag en/of uur kunnen veranderen in functie van de Europese wedstrijden of Croky Cup.

Koop je abonnement