Club

Nieuwe sportieve structuur

OH Leuven heeft deze zomer niet alleen een drukke transferzomer gehad, maar ook de sportieve werking van de club werd onder de loep genomen. De club stelt vandaag een hertekende sportieve structuur voor met verschillende departementen die aangestuurd worden door een sportief team.

Er is vanuit strategisch oogpunt gekozen de werking aan te sturen vanuit een sportief team die zal zorgen voor de gehele integratie van de club. Dit betekent één en dezelfde aanpak binnen de club en dit zowel voor eerste elftal heren en dames, de U23 en voor de academy. Het sportief team bestaat uit vijf personen: Peter Willems (CEO) leidt het team en wordt bijgestaan door Henk Mariman (Director Football Affairs & Academy manager), Marc Brys (Hoofdcoach), Eddy Vanhemel, (Director Football Development & U23 coach). Ariël Jacobs vervoegt OH Leuven als Director Football. Elk van deze personen heeft eigen afgelijnde verantwoordelijkheden en rol, maar de kracht zit in de samenwerking en de wisselwerking.

Het sportief team stuurt binnen de club zes departementen aan: Football, Health & Performance, Scouting & Recruitment, Video & Data, Player Care en Operations. Deze zullen werken voor alle geledingen van de club en de expertise binnen elk vakgebied van de club bundelen.

Het Football department omvat het sportief team en behoudt het overzicht over de gehele voetbalwerking binnen de club. Het Recruitment & Scouting department met Tom Torremans als Head of Recruitment & Scouting zorgt voor de scouting en recruitement voor de hele club. Hij is het eerste contactpunt voor clubs en makelaars en organisator van de scouting samen met Rik Vande Velde (head of technical scouting). De cel Recruitment en Scouting omvat verder nog Frederik de Smet (data & screening), Albert van Marcke (scout), Koen Boghe (head of technical scouting U23, women & academy) en Erik Vanwijk (head of scouting & recruitment academy).

Steven Probst stuurt de departementen Video & Data en Health & Performance aan. In deze domeinen werd al met succes voor alle onderdelen binnen de club gewerkt. Het departement Player Care wordt verder uitgebouwd en moet zorgen voor een sociale opvang en integratie van spelers en speelsters bij OH Leuven. Pieter-Jan Derveaux wordt hiervoor verantwoordelijk. Alle operationele elementen rond de praktische voetbalorganisatie zit in het Operations departement onder leiding van Peter Onkelinx die bijgestaan wordt door Nicolas Cornu, Jeroen Trogh en Yannick Kenis.

CEO Peter Willems: “Door omstandigheden moesten we eind vorig seizoen op een andere manier gaan werken om een belangrijke transferperiode goed door te komen. We hebben dit op een collectieve manier opgevangen door een pak kennis, die al in de club aanwezig was, te bundelen en die gestructureerd in te zetten met een duidelijk objectief. Deze werkwijze is ons allemaal goed bevallen en die bouwen we verder uit en dit voor alle sportieve geledingen van onze club. De werking vanuit een zelfde filosofie starten voor eerste ploeg mannen en vrouwen, U23 en de academy.”

Nieuwe naam Ariël Jacobs (69) versterkt vanaf 1 oktober de sportieve werking van de club en zal als Director Football zijn kennis en ervaring meebrengen naar Den Dreef. Jacobs deed zijn ruime ervaring op in binnen en buitenland. Hij was actief als technisch directeur en coach op het hoogste niveau en won overal prijzen. Jacobs was laatst aan de slag bij de Pro League waar hij voorzitter was van de jeugdcommissie en hier ook mee de hervorming van de U23 competitie uittekende.

CEO Peter Willems: “Met Ariël Jacobs voegen we extra voetbalkennis toe aan onze werking. We gingen op zoek naar een aanvulling op de sterke profielen waarover we al beschikken binnen de club. Ariël brengt ons extra ervaring en inzichten in het voetbal en kan vanuit die ervaring als ideaal klankbord dienen binnen alle sportieve geledingen van de club.”

Ariël Jacobs: “Ik ben blij om voor een club aan de slag te kunnen die een duidelijke sportieve visie heeft en die geleidelijk aan stappen vooruit zet, zowel in de uitbouw van de club als op het veld. Tijdens de gesprekken viel me op in de totaliteit van de club en dit in een heel positieve sfeer en werkomgeving.”

Koop je abonnement