fbpx
Women

Nieuwe doelvrouw voor OH Leuven women

OH Leuven Women heeft vandaag met Nicky Evrard (27) een nieuwe doelvrouw vastgelegd. De keepster van de Red Flames komt over van KAA Gent.

Evrard reist als nummer één van de Red Flames naar het EK voor vrouwen af dat later deze week van start gaat in Engeland. De Zottegemse speelde eerste met de jongens mee bij Racing Strijpen en SK Munkzwalm. In 2011 stapte ze over naar Cercle Melle, het team dat in 2012 hernoemd werd naar KAA Gent Ladies. Ze speelde tussen 2017 en 2019 ook in Nederland en Spanje voor FC Twente en Sporting Huelva. In 2020 keerde Nicky terug naar KAA Gent Ladies.

In 2013 maakte ze haar debuut onder de lat van de Red Flames en ondertussen bereikte ze de kaap van 50 caps. Nicky Evrard maakte ook al deel uit van de groep die in 2017 aan het EK in Nederland deelnam. In de selectie van bondscoach Ives Serneels voor het EK in Engeland zitten al 4 OH Leuven vrouwen en nu komt er met Nicky nog een 5e bij.

Coach Jimmy Coenraets is opgezet met de transfer. “Met Nicky Evrard halen we de eerste doelvrouw van de Red Flames naar Leuven. Het belangrijkste is dat we op dezelfde lijn zitten als het uitkomt op uitvoetballen. Ze is een keepster met voetballende kwaliteiten en dat sluit aan bij onze filosofie. Ze is een winnaar en brengt heel wat karakter en ervaring naar de club.”

Koop je abonnement