Club

Nieuwe blog van onze voorzitter

Onze voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha richt zich tot de Leuvense supporters met een nieuwe blog.

Beste supporters,

Voetbal tijdens de kerstperiode is ondertussen ook ingeburgerd in de Jupiler Pro League. Belangrijke wedstrijden krijgen in deze tijd van het jaar misschien zelfs nog een tikkeltje extra. Dinsdag staat er ons in het King Power at Den Dreef Stadion zo een wedstrijd te wachten. Iedereen die OH Leuven in zijn hart draagt, onze spelers, onze staf en onze fans, beseft de waarde van deze wedstrijd. Het is van groot belang dat we deze kans grijpen.

Het spreekt voor zich dat onze positie in het klassement niet overeenkomt met onze verwachtingen dit seizoen. Voetbal is onvoorspelbaar. In een competitie als de Jupiler Pro League waar alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan een periode van slechte vorm meedogenloos worden afgestraft. Maar het momentum in voetbal werkt in beide richtingen. Hoe moeilijk de afgelopen maanden ook waren. Eén goed resultaat kan het startpunt zijn van een mooie reeks. Als we maar bij elkaar blijven en vechten voor hetzelfde doel. Met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop, tegen een rechtstreekse concurrent en op eigen veld, is het moment gekomen om toe te slaan. We hebben iedereen nodig om onze ploeg dinsdag en de resterende tien wedstrijden aan succes te helpen.

Onder leiding van Oscar Garcia werkt onze nieuwe coaching staf naar dat doel toe. En de evolutie van het team de voorbije wedstrijden is bemoedigend. Het valt niet te ontkennen dat in deze situatie punten prioritair zijn, maar punten en overwinningen zijn gebaseerd op prestaties en ik heb er alle vertrouwen in dat die gaan komen. We moeten karakter en persoonlijkheid tonen op het veld. Tijdens de laatste elf wedstrijden moeten we vechten voor elk punt zodat we ons in de best mogelijke positie zetten om ons doel te bereiken.

Ook OH Leuven Women wacht een belangrijk tweede deel van de competitie. Het team blijft bewijzen dat ze een vaste waarde aan de top van het Belgische vrouwenvoetbal zijn. Als ze die belangrijke laatste stap kunnen zetten en hun harde werk beloond zien, zal hun manier van spelen een hele generatie van jonge speelsters in Leuven en over heel België inspireren. De ploeg heeft de komende rustperiode verdiend, maar ik weet zeker dat ze niet kunnen wachten om de competitie opnieuw aan te vatten om hun doelen te bereiken.

Buiten het veld is de zoektocht van de club naar een CEO bijna afgerond en we hopen de kandidaat binnenkort aan jullie voor te stellen. De aanstelling van de juiste persoon voor zo een belangrijke leidinggevende rol bij de club is een verantwoordelijkheid waarin we veel tijd hebben geïnvesteerd, gezien het belang ervan voor onze langetermijnvisie voor OH Leuven. Ik wil ook graag mijn dank betuigen aan Chris Vandebroeck, een man met OH Leuven in zijn hart die op ons verzoek naar voor stapte om de voorbije maanden te fungeren als interim-CEO. Chris handelt altijd in het belang van de club en ook bij de komende overgang zal hij een belangrijke rol spelen.

Tot slot wil ik mijn dank uitspreken aan onze supporters die in deze uitdagende periode hebben gereageerd met ongelooflijke passie, positiviteit en betrokkenheid bij het team en de club. De sfeer aan Den Dreef, in aantal en in volume, blijft een aanzienlijke troef voor ons en is een wapen dat we goed moeten gebruiken. Te beginnen met dinsdag, wat ontegensprekelijk een heel belangrijke wedstrijd in het seizoen is. Ik twijfel er niet aan dat onze fans hun rol gaan spelen en een sfeer zullen creëren die onze spelers vooruit stuwen. Wij zijn bijzonder dankbaar dat jullie de feestdagen samen met ons willen doorbrengen en we gaan er alles aan doen om jullie iets terug te geven!

Mijn allerbeste wensen voor jullie allemaal!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Voorzitter

 

Koop je abonnement