Club

Nieuwe blog van onze voorzitter

Onze voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha richt zich tot de Leuvense supporters met een nieuwe blog.

Nog geen tickets voor de wedstrijd tegen Union?

Koop hier

De start van het seizoen was op alle vlakken veelbelovend. Ik kijk er dan ook enorm hard naar uit om zaterdag opnieuw aan Den Dreef te zijn voor de wedstrijd tegen Union St-Gilloise. Ik volgde de goede prestaties van op afstand en zag ook heel veel positieve steun van onze supporters. En dit zowel in thuis als uitwedstrijden. Het zal deugd doen jullie allemaal terug te zien en deel uit te maken van de unieke beleving op OH Leuven.

Het wordt zaterdag een interessante test tegen Union St-Gilloise. Zij oogsten vorig seizoen zoveel respect en bewondering voor hun onbevangen aanpak. Onze vormcurve dit seizoen oogt ook heel goed, zeker als je rekening houdt met de tegenstanders waartegen we al uitkwamen. De wedstrijd tegen een ploeg die vorig seizoen lang meedraaide aan de top van de competitie en die het ook goed doet in Europa is een uitstekend moment om onze progressie te testen. Toen ik de laatste keer in Leuven was, ter gelegenheid van de fandag en de wedstrijd tegen Leicester City, merkte ik dat er verse energie en een duidelijke identiteit van de ploeg afstraalde. Dit werd doorgetrokken in de openingsweken van de competitie. Hopelijk blijft dit ook verder duren!

Ik heb altijd genoten van de sfeer aan Den Dreef. Deze sfeer wordt gemaakt door de passie en energie van de supporters en is zonder twijfel ook een belangrijke factor van het goede seizoensbegin. De wisselwerking tussen de supporters en de spelers is zo belangrijk. Soms hebben de spelers de supporters nodig om de ploeg vooruit te stuwen en op andere momenten zijn het de spelers die de supporters inspireren. Dit seizoen presteren zowel de supporters als de spelers op hoog niveau en dit kan leiden tot iets moois.

Daarnaast denk ik dat ik hetzelfde kan zeggen van onze OH Leuven Women. Zij tonen zich alvast goed in vorm en lijken klaar voor een uiterst succesvol seizoen. Tot nu toe hebben ze een perfect traject afgelegd in de Super League. Deze prestaties dragen in grote mate bij tot de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in onze regio. Het is dan ook geen toeval dat het toeschouwersrecord van de Red Flames bij ons in Leuven verbroken werd. Een groot deel van onze ploeg maakt ook deel uit van de nationale ploeg. De prestaties van onze speelsters inspireren vele meisjes die de toekomstige generaties speelsters zullen vormen. ik wil graag elk van onze speelsters feliciteren en aanmoedigen om verder te blijven doen wat ze doen.

We blijven hard inzetten op het ontwikkelen van talenten via onze Academy. Ik keek daarom dan ook met veel belangstelling naar het debuut van onze U23 ploeg in Eerste Nationale. Wanneer dit project voor het eerst voorgesteld werd, voelden we dat dit een perfect opportuniteit was om onze jonge talenten te laten proeven van een meer competitieve en volwassen omgeving. Deze ervaring gaat hen helpen om de stap van jeugdvoetbal naar een seniorencompetitie kleiner te maken. Tot nu toe zijn deze verwachtingen ingelost. De resultaten zijn van ondergeschikt belang op de ontwikkeling en leermomenten die onze spelers wekelijks meekrijgen. De zeven behaalde punten tonen ook de competitiviteit van onze ploeg en dat is iets waar de staf en spelers tevreden mee mogen zijn. Ik kijk vol interesse naar de verdere evolutie van de ploeg dit seizoen en hoe de spelers zich verder ontwikkelen richting de eerste ploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag aanvaard ik nederig de uitnodiging van de burgemeester van Leuven om het ‘Gulden boek’ van de Stad Leuven te ondertekenen. Een voorrecht dat ik zeer waardeer en dat ik echt als een eer beschouw. Ik werd altijd heel warm ontvangen door de Leuvense bevolking en belanghebbenden tijdens mijn tijd in Leuven. Ik wil dan ook mijn allergrootste dank betuigen om me zo een gewaardeerd deel te laten uitmaken van jullie Leuvense familie.

Ten slotte wil ik de supporters persoonlijk bedanken voor de steun die ze dit seizoen al gaven. Ik trakteer daarom alle aanwezige supporters voor de wedstrijd tegen Union op een pintje of een frisdrank. Hopelijk is dit een mooie start van opnieuw een memorabele namiddag aan Den Dreef.

Samen sterker!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha

Voorzitter

Koop je abonnement