Club

Nieuwe assistent-coach vervoegt technische staf

Sven Swinnen (47) vervoegt de staf van de A-kern als assistent-coach. Binnen de staf was een vacature vrijgekomen na het vertrek van Issame Charai naar de Marokkaanse voetbalbond eerder deze maand.

Swinnen brengt een pak ervaring mee naar Leuven die hij voornamelijk opdeed bij KV Mechelen. Hij was er eerst actief als jeugdcoach bij zowat alle jeugdteams van de U9 tot en met de U21. Sinds 2012 maakte Swinnen deel uit van de technische staf van de A-kern, eerst 3 jaar als performance en physical coach, nadien als assistent-coach. Hij was ook enkele keren ad interim hoofdcoach, onder andere in de wedstrijd OH Leuven-KV Mechelen in december 2020 toen Wouter Vrancken out was met een corona besmetting. Sven was ook jarenlang lesgever aan de trainersschool voor het UEFA-A diploma.

Swinnen was het laatst aan de slag bij het Nederlandse Helmond Sport. Hij was er hoofdcoach van februari tot oktober 2022. Sven vervoegt OH Leuven met onmiddellijke ingang en staat vandaag al op het trainingsveld van de Banqup Campus. OH Leuven herneemt vandaag de trainingen na een korte vakantieperiode door de WK-break.

Koop je abonnement