Women

Nicky Evrard wint de Gouden Schoen

Vandaag werd geschiedenis geschreven. OH Leuven Women doelvrouw Nicky Evrard (27) wint als eerste doelvrouw ooit de Gouden Schoen. Nicky is meteen ook de eerste speler of speelster in de geschiedenis van OH Leuven die deze trofee wint. Sari Kees eindigde knap derde.

Nicky Evrard is nog maar de vierde speelster die een Gouden Schoen wint. Tessa Wullaert (3x), Janice Cayman (2x) en Tine De Caigny (1x) gingen haar vooraf.

Evrard kwam deze zomer over van KAA Gent Ladies en speelde een bijzonder sterk EK voor de Red Flames. Ze zette daarna die sterke prestatie voort onder de lat bij OH Leuven Women. De dames van coach Jimmy Coenraets staan aan de leiding in de Lotto Super League en kregen nog maar 6 tegendoelpunten binnen in vijftien wedstrijden.

Naast Evrard waren nog drie andere OH Leuven Women speelsters genomineerd. Aanvoerster en verdedigster Sari Kees eindigde op een knappe derde plaats. Daarnaast waren ook winger Jill Janssens en aanvalster Hannah Eurlings geselecteerd. Jill Janssens is met haar 19 jaar de jongste genomineerde ooit. Deze nominaties zijn een eerste bekroning voor de sterke vrouwenwerking van onze club.

De overwinning van Nicky Evrard geeft meteen ook een gouden randje aan het 20-jarig bestaan van OH Leuven. Vanuit de hele club willen we Nicky hartelijk feliciteren met deze bijzonder mooie en verdiende overwinning. Daarnaast ook felicitaties aan Sari, Jill en Hannah voor de even verdiende nominaties.

Koop je abonnement