Women

Nicky Evrard volgend seizoen naar Chelsea FC Women

Gouden Schoen Nicky Evrard (27) verhuist na dit seizoen naar het Engelse topteam Chelsea FC Women. Evrard blijft het Leuvense doel verdedigen tijdens de Play-offs en zal vanaf volgend seizoen in Londen voetballen.

De Red Flame (61 caps) kwam in de zomer van 2022 over van KAA Gent Ladies. Ze speelde vervolgens een sterk EK met de Red Flames in Engeland en trok deze prestaties door bij OH Leuven. Evrard schreef geschiedenis door op 25 januari als eerste doelvrouw ooit de Gouden Schoen te winnen. Ze was meteen ook de eerste speler of speelster in de clubgeschiedenis van OH Leuven die deze prestigieuze trofee won. Evrard was titularis in alle 20 wedstrijden van de reguliere competitie en moest zich slechts 7 keer omdraaien.

OH Leuven Women gaat als leider de play-offs in. Na 20 wedstrijden eindigden onze dames de reguliere competitie 2 punten voor eerste uitdager RSCA Women, deze voorsprong wordt wel gehalveerd bij de start van de play-offs.

Voor Nicky Evrard is het een droom die uitkomt. “Chelsea is altijd al mijn droomclub geweest. Deze overstap is dan ook het bewijs dat als je hard werkt en erin gelooft, dromen kunnen uitkomen. Ik wil mij nu samen met de staf en speelsters van OH Leuven voorbereiden op de aankomende play-offs. Ik ga er alles aan doen om mee de titel in de wacht proberen te slepen. Dit zou het best mogelijke afscheid zijn aan Leuven.”

OH Leuven CEO Peter Willems ziet een tweede speelster de overstap maken naar de Engelse Super League. “Na Amber Tysiak maakt nu ook Nicky Evrard de overstap naar één van de sterkste vrouwencompetities. We zijn fier dat we een rol in dit traject hebben kunnen spelen en dat de weg naar de Engelse Super League opnieuw via onze club loopt. Nicky blijft voor altijd in de geschiedenis van OH Leuven als eerste Gouden Schoen ooit. Ik dank haar alvast voor alles wat ze tot nu toe voor ons heeft gedaan en ongetwijfeld nog zal doen in de play-offs. We willen nu nog meer inzetten op kwalitatieve opleiding van speelsters. We nemen volgend seizoen nog meer initiatieven om de werking van ons vrouwenteam nog professioneler en beter te maken. De reguliere competitie is nu afgewerkt en we beginnen half maart aan de uitdaging om beter te doen dan vorig seizoen.”

De play-offs beginnen voor OH Leuven op 18 april met een uitwedstrijd tegen KRC Genk Ladies. De thuiswedstrijden worden allemaal in het King Power at Den Dreef afgewerkt.

Koop je abonnement