A-Team

Negen op negen na knappe comeback tegen Cercle Brugge

OH Leuven heeft zaterdagavond tweemaal een achterstand weten op te halen tegen Cercle Brugge. Dankzij doelpunten van Maertens, Kaba en Tamari trokken de Leuvenaren met 3-2 aan het langste eind.

Coach Marc Brys bracht Tamari, Malinov en Patris aan de aftrap voor Chakla, Shengelia en Keita. Özkacar viel uit in de opwarming, Ouedraogo verving hem. Bij Cercle Brugge waren Hotic, Vanhoutte en Lopes er niet bij. Kanouté, Deman en Velkovski stonden in de basiself.

We begonnen gretig. Maertens kopte net voorlangs en Tamari probeerde het na een goede omschakeling met een plaatsbal, maar die ging net over. Didillon tikte niet lang na het openingskwartier een poging van Mercier in hoekschop. Cercle Brugge toonde zich pas na twintig minuten voor het eerst met een bal die onderweg meermaals van richting veranderde en uiteindelijk tegen de dwarslat ging.

Iets na het halfuur kwamen we op achterstand. Deman haalde uit en Matondo tikte in de rebound binnen. Nog voor de rust hingen we de bordjes in evenwicht. Didillon bokste een knal van Tamari in de voeten van Maertens en die legde de gelijkmaker in doel. Die stond echter niet lang op het bord. Denkey kopte na een vrije trap vlak voor de pauze de 1-2 binnen.

Tien minuten na de rust kwam Kaba heel dicht bij de 2-2. Hij maakte goed ruimte voor zichzelf en zocht de verste hoek, maar het leer rolde net naast. Vlak na het uur was het toch raak voor onze aanvaller. De Norre bracht prima voor en Kaba knikte heerlijk binnen.

Plots ging het snel. De vele thuissupporters stuurden onze jongens vooruit en met succes. Maertens zonderde Tamari af, die nam goed mee en legde de 3-2 voorbij Didillon. De VAR keek lang naar de fase en oordeelde dat het geen buitenspel was.

Mercier kwam na een knap hakje van Kaba nog dicht bij de 4-2. Aan de overkant duwde Runarsson een late gelijkmaker uit zijn doel. We speelden de wedstrijd uiteindelijk goed uit en boekten zo onze derde overwinning op een rij.

“We zaten onmiddellijk heel sterk en goed in de wedstrijd”, zegt coach Marc Brys. “Het niveau was hoog voor de pauze. In de eerste helft hadden we veel overwicht en konden we gebruikmaken van de ruimtes die zij lieten op de flanken. We putten er enkel te weinig rendement uit. Zo moesten we met een achterstand gaan rusten.”

“Het is altijd moeilijk om dan in de tweede helft hetzelfde te brengen. We hadden verwacht dat de tegenstander iets ging doen aan die ruimte op onze rechterkant. Dat deden ze ook. We verlegden de druk dan naar Maertens met zijn infiltraties. Het verliep stroever tegen een tegenstander die over power en soliditeit beschikt.”

“Met een heel mooi tweede doelpunt hebben we dat kunnen breken. Na het derde doelpunt hebben we geconsolideerd door achteraan goed gesloten te spelen met uit het niets twee nieuwe jongens die vandaag pas op de hoogte waren dat ze moesten spelen. Ik ben heel fier en vooral heel blij dat we dit parcours in moeilijke omstandigheden konden neerzetten. De hele spelersgroep verdient een pluim”, besluit Brys.

Koop je abonnement