fbpx
A-Team

Nederlaag tegen RWDM in eerste thuiswedstrijd

OH Leuven ging zaterdagavond met 1-2 de boot in tegen promovendus RWDM. Richie Sagrado opende met zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau de score, maar we gaven die voorsprong nog weg.

In vergelijking met het 1-1-gelijkspel tegen Charleroi bracht coach Marc Brys twee andere namen aan de aftrap. Zo stonden Keita en Maertens in de basis. Bij RWDM was Dwomoh de enige wijziging.

Al na één minuut zag Cojocaru een uithaal van Biron over zijn doel vliegen. Drie minuten later reageerden we via Thorsteinsson. Defourny had moeite met zijn verrassende afstandsschot. Nog voor het openingskwartier een kans voor beide ploegen. Sagrado werd vrijgespeeld, maar trapte op Defourny. Aan de overkant duwde De Sart een voorzet over.

Na achttien minuten spelen viel het eerste doelpunt. Opoku stuurde Sagrado het straatje in en het jeugdproduct van OH Leuven knalde de 1-0 met links voorbij Defourny. Op het halfuur pakte Schrijvers uit met een leuke hoekschop. Banzuzi werd aan de tweede paal gevonden en die kopte terug tot bij Pletinckx, maar de kopbal van onze verdediger was niet hard genoeg.

RWDM ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Cojocaru had een goede redding in huis op een knal van Mercier. Dally krulde even later over. Ook nog een keer Leuvens doelgevaar. Met een hakje probeerde Thorsteinsson het zonder succes. Vlak voor de rust maakten de bezoekers gelijk. Mercier vond Biron en die gaf Cojocaru kansloos het nakijken.

Slechte start van de tweede helft

De tweede helft kon niet slechter beginnen. De Sart trapte richting doel en raakte de arm van Ricca. Na een VAR-interventie ging de bal op de stip. Biron legde de 1-2 hoog in doel. Een opdoffer die we even moest verwerken. Even voor het uur hing de gelijkmaker toch in de lucht. Ricca kon hard koppen, maar Defourny haalde de 2-2 nog uit zijn kooi.

Maertens en Keita werden vervangen door N’Dri en Holzhauser. Die laatste pakte meteen uit met een gevaarlijke hoekschop. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd moest Sagrado met een blessure naar de kant. Nsingi was zijn vervanger.

De Leuvense dreiging nam toe. Holzhauser nam het leer in één tijd op de slof, maar zag zijn poging wegdraaien. Het zat onze jongens ook niet mee. Een vrije trap van Holzhauser kwam via de muur voor de voeten van Schrijvers. Zijn uithaal ging rakelings naast. In de slotminuten kon Nsingi zijn schot niet kadreren en werd een knal van Holzhauser afgeblokt.

Brys: "We begonnen spel te spelen dat ons niet ligt"

“Wij begonnen heel goed aan de wedstrijd met heel veel beweging en een rits kansen”, opent coach Marc Brys zijn analyse. “We kwamen terecht 1-0 voor en hadden eigenlijk iets meer kunnen hebben. Met een ongelukkig doelpunt kwamen we op 1-1. Een doelpunt dat echt uit het niets viel.”

“Er kwam dan toch wat onzekerheid in het team, terwijl  we heel goed aan het voetballen waren en we hadden eigenlijk moeten voortdoen. Dat hebben we nagelaten en na tien seconden in de tweede helft stond het na een penalty 1-2.”

“We begonnen dan een spel te spelen dat ons niet ligt. Een soort van powerplay, waar we heel weinig rendement hebben uitgehaald. Ik denk dat we nog twee à drie kleinere kansen hebben gekregen en één grote met die kopbal van Ricca. Het werd een snertwedstrijd die we uiteindelijk op een dramatische manier verliezen”, besluit Brys.