fbpx
A-Team

Nederlaag op bezoek bij STVV

OH Leuven liet zondagavond op het veld van STVV enkele mogelijkheden om de 1-0-achterstand ongedaan te maken onbenut. Onze jongens gingen uiteindelijk met 2-0 de boot in.

Coach Marc Brys voerde één wijziging door. Özkacar kwam terug in de ploeg voor Ouédraogo. Bij STVV verschenen Lavalée (schorsing) en Koita niet aan de aftrap. Hara en de debuterende Dony stonden in de basiself.

In de eerste helft hadden we wind tegen en moesten we het balbezit aanvankelijk aan STVV laten. Iets na het openingskwartier kopte Hara de thuisploeg op voorsprong. We reageerden met een knappe pass van Schrijvers op Maertens, die bracht voor en bijna tikte Teixeira in eigen doel.

Mercier probeerde het nog met een olympische hoekschop, maar de bordjes in evenwicht hangen voor de rust lukte niet meer.

Meteen na de pauze kon Hara opnieuw koppen na een hoekschop. Deze keer zat Runarsson er goed tussen. We eisten nadien de bal op, maar het was lang wachten op doelpogingen.

Iets na het uur probeerde Mercier het. Thuisdoelman Schmidt loste de bal en Dewaest duwde binnen, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. We bleven komen. Mercier dwong Schmidt niet veel later opnieuw tot een redding.

Tien minuten voor affluiten verstuurde Schrijvers een heerlijke dieptepass. Mercier kon vanaf links prima voorbrengen naar de vrijstaande Kaba, maar die duwde de gelijkmaker naast.

In de slotfase liep Malinov tegen een strenge rode kaart aan. Kaba knalde in de toegevoegde tijd nog op Schmidt. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Hayashi zette de 2-0-eindstand op het bord.

“Het waren extreme omstandigheden”, opent Marc Brys zijn analyse. “Moeilijk, zoniet onmogelijk om te voetballen. Ik wil me daar niet achter verschuilen. Het is gewoon een vaststelling.”

“Sint-Truiden was door de fysieke paraatheid, het gestalte en de kracht uiteraard in het voordeel. Onze stijl is anders. Wij moeten het meer van balcirculatie hebben en waren benadeeld door de wispelturige wind. Zij hebben daar slim gebruik van gemaakt. Het exponent daarvan was hun doelpunt op corner.”

“We probeerden in onze eigen stijl te blijven. In de eerste helft lukte dat gedeeltelijk. De tweede helft was veel beter. Sint-Truiden bleef een lage positie innemen. 70 procent balbezit zegt veel.”

“We creëerden toch wat kansen, waarvan een drietal echt heel uitgesproken. Er zijn ook een aantal dubieuze zaken in de zestienmeter gebeurd. Ik kan veel inroepen, maar wij hebben niet gescoord en dat is jammer. We hebben het nagelaten om de wedstrijd terug naar ons toe te trekken. Pijnlijk om deze wedstrijd te verliezen”, besluit Brys.

Koop je abonnement