Women

Na vijf speeldagen nog geen tegendoelpunt voor OH Leuven Women

Onze dames zijn bezig aan een straffe reeks. Ze behaalden het maximum van de punten, maar een nog straffere statistiek is dat OH Leuven nog geen tegendoelpunt heeft geslikt dit seizoen. Zaterdag om 19u kijkt OH Leuven Women Charleroi in de ogen.  We legden ons oor te luister bij coach Jimmy Coenraets.

Vijf wedstrijden geen doelpunt binnenkrijgen, het blijft een sterke prestatie. Volgens Coenraets liggen er verschillende elementen aan de basis van die reeks: “Vergeleken met vorig seizoen nemen we veel minder risico’s, zijn we offensief gegroeid en worden we ondertussen gezien als een ploeg waartegen je een verdedigend blok moet zetten,” zegt de coach. “De teams waartegen we voorlopig speelden, waren vooral bezig met dat verdedigend aspect, waardoor zij aanvallend weinig creëerden. KV Mechelen is bijvoorbeeld wel met heel veel zin komen voetballen, maar de andere teams wilden toch vooral een resultaat behalen door hard te verdedigen. Die factoren zorgen ervoor dat we nog niet veel hebben moeten opkuisen achterin.”

Momenteel staat OH Leuven Women gedeeld eerste in het klassement. Charleroi kon nog geen punten sprokkelen dit seizoen. Toch roept Jimmy Coenraets op tot voorzichtigheid: “Charleroi is één van de enige ploegen die vorig jaar toch twee keer heeft gescoord tegen ons. Door onoplettendheid hebben we toen twee domme doelpunten geïncasseerd. Die score leeft nog in onze groep. We hebben ondertussen enkele doelen gesteld en ook aangegeven dat het behalen van een clean sheet bij die doelen hoort. Als coach moet je zo’n objectieven stellen om de groep scherp te houden. We moeten niemand onderschatten binnen deze reeks. Zeer cliché, maar in voetbal is het al vaak bewezen dat de underdog kan winnen door het gevoel te hebben dat ze niets te verliezen hebben.”

Populair bij de Flames

OH Leuven is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot hofleverancier van de Red Flames. Ook de jeugdploegen zijn doordrongen door Leuvens talent. Dat zorgt natuurlijk voor een leegloop op de Leuvense trainingsvelden tijdens de interlandperiodes. Coach Coenraets grinnikt en bevestigt: “Vorige week ontbrak 3/4e van onze kern door interlandverplichtingen. Op onze loopsessie waren we uiteindelijk met vijf. Dat zijn moeilijke situaties. Voor de dames die op dat moment achterblijven, is dat mentaal ook moeilijk. De physical coaches proberen onze kern te stuwen tot een bepaald fysiek niveau. Een interlandbreak van tien dagen past niet altijd goed in het plan dat we voor ogen hebben voor onze speelsters. Maar we zijn natuurlijk heel trots dat we zo veel dames kunnen afleveren aan de nationale ploeg.“

Uitdagend vierluik

Na de wedstrijd tegen Charleroi volgt een vierluik tegen rechtstreekse concurrenten Essevee Women, Club YLA, KRC Genk Ladies en RSC Anderlecht Women. Volgens de coach is de ploeg daar helemaal op voorbereid. “Wat we vooral uit vorig seizoen hebben geleerd, is dat we ervoor moeten zorgen dat iedereen klaar is voor zo’n reeks topwedstrijden. Vorig jaar hadden we de pech dat drie sleutelspeelsters uitvallen op het moment dat we enkele rechtstreekse concurrenten treffen. We hebben die speelsters toen vervangen door dames die heel wat kwaliteiten hebben, maar tot dan weinig aan het spelen toekwamen en daardoor niet onmiddellijk inzetbaar waren. Door regelmatig oefenwedstrijden te spelen, zoals vorige weken tegen PEC Zwolle en Telstar, houden we dames die minder minuten maken toch op het gewenste niveau. Daarmee garanderen we dat deze speelsters onmiddellijk inzetbaar zijn wanneer de nood er is,” sluit Jimmy Coenraets af.

De wedstrijd van OH Leuven Women tegen Charleroi vindt plaats op zaterdag 15 oktober om 19u op de Banqup Campus. Tickets zijn ter plekke te koop en kosten 7 euro.

Koop je abonnement