fbpx
A-Team

Mousa Tamari: “Ik moet beslissender worden”

Coach Marc Brys gaf aan dat de winterstage in Algorfa ideaal was om aan groepsbinding te doen. Die boodschap heeft Mousa Tamari duidelijk goed begrepen. Een gesprek met de altijd goedlachse Jordaniër.

“De winterstage verloopt zeer goed”, zegt Mousa Tamari. “We trainen heel hard, maar dat is normaal, want we willen het in het tweede deel van het seizoen goed doen. Onze ambitie is play-off 2 halen. Als we vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop gefocust zijn en ons best doen voor de club en de fans dan moet dat lukken.”

“In deel 1 lieten we veel punten liggen. Soms hadden we het in handen en gaven we het toch nog weg. Dat hoort natuurlijk bij voetbal. Het zit al eens tegen. Ik hoop dat we daaruit geleerd hebben en dat we in deel 2 meer punten over de streep kunnen trekken.”

In de laatste wedstrijd van 2021, 0-3-zege op bezoek bij Charleroi, wist Tamari zijn eerste competitiegoal van het seizoen te maken. “Het was al een hele tijd geleden dat ik nog gescoord had. Ik ben dan ook zeer blij met dat eerste doelpunt, maar voor mij is dat achter de rug.”

“Ik kijk nu vooruit en moet in de tweede ronde meer scoren en meer assists (zit aan 1 assist) geven. Ik speel op de flank en daar word je toch beoordeeld op het aantal goals en assists dat je achter jouw naam hebt staan. Ik vind het dus zeer belangrijk.”

Tamari stond tot dusver al 1390 minuten op het veld en groeide steeds meer in zijn rol als wingback. “Het is moeilijk, maar ik moet het doen omdat dit ons systeem is. Ik heb geleerd om te verdedigen en aan te vallen vanop die plek en heb de conditie om dat te doen.”

“Waar mijn werkpunten liggen? Ik moet gewoon vol blijven gaan. Ik loop veel en doe mijn best, maar moet dit nu laten uitmonden in een doelpunt of assist. Ik moet beslissender worden.”

Tamari is zeer geliefd bij de fans. “Uiteraard hou ik ook van hen. Zij steunen me en geven me de kracht om steeds mijn best te doen voor hen en voor de club.”

Onze 24-jarige flankspeler ligt ook goed in de groep. Zijn glimlach werkt op stage duidelijk aanstekelijk. De sfeer zit zeer goed. “Ik lig met Kaveh Rezaei op de kamer. Echt een goeie gast, maar hij is wel altijd moe (lacht). Eigenlijk kom ik goed overeen met iedereen. Dat ligt gewoon in mijn persoonlijkheid”, besluit Tamari.

Koop je abonnement