fbpx
A-Team

Mooi gelijkspel tegen leider AA Gent

OH Leuven heeft zondagavond in eigen huis een punt gepakt tegen AA Gent (1-1). Onze jongens zagen de bezoekers een vroeg doelpunt van Braut Brunes uitwissen, maar knokten heel hard om het gelijkspel vast te houden.

Geen wijzigingen in de basiself na de zege tegen KV Kortrijk. Bij AA Gent wel drie wissels. Kandouss, Samoise en Orban vervingen Hong, Tissoudali en Nurio. De eerste doelpoging kwam op naam van Torunarigha. Zijn kopbal na een hoekschop ging over.

We hadden een geweldig antwoord in huis. Schrijvers stuurde Sagrado met een heerlijke steekpas diep en onze jonkie bracht perfect voor richting Braut Brunes. De Noor duwde zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen.

De bezoekers moesten komen en deden dat ook. We moesten achteruit. Tweemaal werd de gelijkmaker van Hjulsager en Orban afgekeurd wegens buitenspel.

Iets na het halfuur konden we dan toch nog eens tegenprikken. Sagrado zocht opnieuw Braut Brunes, maar deze keer zat bezoekende doelman Nardi er wel tussen.

We bleven te gemakkelijk hoekschoppen weggeven. Tien minuten voor de pauze hing Kandouss na een hoekschop van Kums de bordjes in evenwicht met een rake kopbal.

Volgehouden na de rust

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. We konden de bal niet in de ploeg houden en moesten enkele hoekschoppen toestaan. Op het uur konden we het evenwicht herstellen. Na een vrije trap van Maziz probeerde Dom het met een volley, maar die werd afgeblokt.

Coach Marc Brys voerde in minuut 64 drie wissels door. Thorsteinsson, N’Dri en Banzuzi kwamen erin voor Kiyine, Maziz en Braut Brunes. We kwamen meer opzetten. Ricca kon een hoekschop net niet in doel verlengen. Een actie waaraan onze verdediger een blessure overhield. Vlietinck was zijn vervanger.

Aan de overkant knikte invaller Tissoudali na alweer een hoekschop naast. Gent voerde daarna de druk op, maar via een knal van Dom en een plaatsbal van N’Dri kwamen we dicht bij de 2-1.

Misao viel nog in voor Schingtienne. Cuypers tikte een hoekschop binnen, maar opnieuw ging de vlag terecht de hoogte in. Tissoudali kreeg een grote kans en bijna kopte Pletinckx de bal nog in eigen doel, maar de score veranderde niet meer en zo hielden we knap een punt thuis.

Brys: "Er is heel hard gevochten voor dat punt"

“We haalden een verdiend punt tegen een zeer zware tegenstander die zoals vooraf gezegd enorm veel munitie heeft vooraan”, stelt coach Marc Brys. “Dat maakte het voor ons een hele moeilijke wedstrijd. We hebben stabiliteit proberen te zoeken en gevonden.”

“In de tweede helft hadden we tussen de 60ste en 75ste minuut drie à vier goede mogelijkheden. Zij hebben daar enorm veel tegenover gezet. Wij zijn uiteraard blij met dit punt. Er is heel hard voor gevochten. Alleen zijn er wel een aantal kwetsuren en de round-up moet nog gemaakt worden.”

“Wat mij achteraf het meeste plezier doet? De wijze waarop we de wedstrijd startten. We maakten een prachtig mooi doelpunt zoals we dat eigenlijk deze week getraind hadden. Dat doet deugd. Zij hebben een doelpunt gemaakt, maar we hebben wel standgehouden tegen een impressionante tegenstander”, besluit Brys.