A-Team

Met negen nipt de boot in tegen Westerlo

OH Leuven heeft het seizoen 2023-2024 afgesloten met een 1-2-nederlaag tegen Westerlo. Onze jongens beëindigden de wedstrijd met negen na rode kaarten voor Ricca en Russo. Thorsteinsson maakte het enige Leuvense doelpunt.

Vier wijzigingen voerde coach Oscar Garcia door in vergelijking met het 1-1-gelijkspel tegen STVV. Prévot, Thorsteinsson, Dom en Banzuzi verschenen aan de aftrap in plaats van Leysen, Miguel, Misao en Maertens. Bij Westerlo vielen er nog meer nieuwe namen te noteren. Van Langendonck, Rommens, Neustädster, Van den Keybus, Vaessen en Sayyadmanesh kwamen in de ploeg.

Een aangenaam openingskwartier werd afgesloten met een kopbal van Ricca die net over ging. Halverwege de eerste helft liep diezelfde Ricca tegen een gele kaart aan nadat hij een voorzet afblokte en vervolgens terechtkwam op de enkel van Van den Keybus. Na een VAR-interventie werd de gele kaart omgezet in een rode.

Westerlo buitte dat numeriek overwicht al snel uit. Vaesen kopte de bal ondanks een prima redding van Prévot al dan niet over de doellijn. Scheidsrechter Vermeiren oordeelde dat het een geldig doelpunt was. We reageerden via Suphanat. Van Langendonck kon echter tijdig ingrijpen.

Geen 1-1, wel 0-2

Aan de overkant had Prévot ook een goede redding in huis op een poging van Vaesen. De gelijkmaker voor de rust kwam er niet meer ondanks nog een geweldige kans. Thorsteinsson haalde uit, maar vond alweer Van Langendonck op zijn weg. Ook in de herneming wist Schrijvers niet te scoren.

We kregen het deksel op de neus. Westerlo kreeg onterecht een hoekschop. Tagir kopte die voorbij Prévot en zo gingen we met een dubbele achterstand rusten.

Tweede rode kaart, gelijkmaker blijft uit

Meteen na de pauze gingen we vol op zoek naar de aansluitingstreffer. Maziz kwam heel dicht bij de 1-2. Zijn vrije trap ging tegen de lat en net niet over de lijn. Het bleek slechts uitstel, want twee minuten later was het toch raak. Suphanat bediendde Thorsteinsson, die op zijn beurt breed legde voor Banzuzi. Onze middenvelder trof de paal, maar in de herneming duwde Thorsteinsson makkelijk binnen.

Westerlo reageerde met een afgeweken bal van Van den Keybus die tegen de paal ging. Garcia bracht Maertens en Nsingi op het uur voor Banzuzi en Suphanat. Even later moesten we met negen verder. Russo kreeg zijn tweede gele kaart.

Miguel, Mendyl en Ngawa kwamen Thorsteinsson, Maziz en Dom nog vervangen. Het tempo ging wat uit de wedstrijd. Westerlo kreeg nog goede kansen via Madsen en Yow, wij probeerden het via een vrije trap van Schrijvers en een kopbal van Miguel, maar de score veranderde niet meer.

Dom: “Een beetje een afscheid in mineur”

“Het is jammer hoe de wedstrijd gelopen is”, doet Joren Dom zijn verhaal. “Ik had het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden voor de rode kaarten. Eigenlijk was het een non-wedstrijd geworden en een beetje een afscheid in mineur, maar we hebben nog alles gegeven. Het was een beetje vechten tegen de bierkaai.”

“Het was mooi dat ik hier nog de kans kreeg om te spelen van de coach, ook met de kapiteinsband. Ik heb heel mooie jaren gehad in Leuven, maar heb nog veel ambitie. Ik voel me klaar voor een nieuw avontuur.”

“Ik ben niet ontgoocheld, want we hebben echt alles gegeven, ook met 9”, vult coach Oscar Garcia aan. “Ik ben heel trots op mijn spelers. We kunnen natuurlijk niet helemaal tevreden zijn, want we hebben verloren.”

“Er was ook veel sfeer en leuk voor de spelers die afscheid nemen van ons na deze wedstrijd. We eindigen 10e in de stand en dat is het beste resultaat uit de geschiedenis van de club. Het seizoen was dus echt wel geslaagd. Normaal blijf ik bij Leuven, want ik heb nog twee jaar contract, maar in het voetbal weet je nooit.”

Koop je abonnement