A-Team

Mercier op winterstage: “Ik ben klaar voor het tweede deel van het seizoen”

OH Leuven werkt zich op winterstage in het Spaanse Algorfa uit de naad om deel twee van de competitie goed te kunnen aanvatten. Aanvoerder Xavier Mercier geeft ons een stand van zaken.

“De korte vakantie met de familie heeft deugd gedaan. Ik ben klaar voor het tweede deel van het seizoen”, zegt Xavier Mercier. “We hebben hier in Spanje uitzonderlijke omstandigheden om ons voor te bereiden. Het hotel is zeer goed en we eten prima. We hebben veel zin om verder te gaan op het zeer goede einde van de maand december.”

“Of mijn rol tijdens zo’n stage toch anders is aangezien ik kapitein ben? Zeker. Ik moet de trainingsuren en uren dat we vertrekken vanuit het hotel goed in het oog houden en controleren of iedereen zich goed voelt. Ik sta ook in nauw contact met de coach. Die kapiteinsrol is echt iets wat me goed ligt en ik doe het eigenlijk meer uit nature. Iedereen respecteert het ook. Mijn prestaties op het veld hebben voor geloofwaardigheid gezorgd.”

Assistenkoning Mercier doet het met tot dusver elf assists inderdaad zeer goed. “Ook vorig seizoen stond ik mee bovenaan dat klassement. Dit seizoen was het enkele maanden moeilijk. In december ben ik er toch in geslaagd om de leiding te pakken. Dat is iets wat me veel vertrouwen geeft voor het vervolg.”

“Hoe mijn analyse van het eerste deel van het seizoen luidt? We wisten dat het begin moeilijk zou zijn. We trokken laat in de transferperiode nog spelers aan. In deel één hebben we goede en minder goede momenten gekend.”

“Wat ik goed vond, is dat we wanneer we het moeilijk hadden nooit gepanikeerd hebben. Het vertrouwen in onze kwaliteiten bleef aanwezig en we bleven op de juiste manier werken. We wisten dat dat zich op een gegeven moment wel zou uitbetalen, wat op het einde van het jaar ook het geval was.”

Onze jongens willen in deel twee nog meer het goede spel laten resulteren in punten. “Inderdaad. We hebben al laten zien dat we zeer goed kunnen spelen. Dat geeft ons veel vertrouwen. We willen op dat elan verdergaan. Goed blijven spelen, punten pakken en plezier maken.”

“Onze doelstelling? Play-off 2 halen wordt moeilijk, maar we moeten erin geloven en we hebben er de groep voor. We moeten naar boven blijven kijken. Beter doen dan vorig seizoen zou al goed zijn.”

De 32-jarige Mercier presteert al jaren op een hoog niveau. “Of Leuven mijn eindstation wordt? Het is inderdaad zo dat ik hier heel gelukkig ben. Ik doe sowieso het seizoen uit bij OH Leuven en hoop nog lang te blijven,” besluit Mercier.

Koop je abonnement