A-Team

Maziz naar OH Leuven

Youssef Maziz komt over van het Franse FC Metz. De 25-jarige aanvallende middenvelder tekent een overeenkomst van drie seizoenen aan Den Dreef. Maziz is de tiende inkomende transfer van OH Leuven deze zomer.

Youssef Maziz begon te voetballen in zijn geboortedorp Thionville. In 2006 stapte hij op 8-jarige leeftijd voor het eerst over naar de jeugdacademie van FC Metz. Op twee seizoenen na doorliep Maziz alle jeugdreeksen voor FC Metz. De Fransman maakte in januari 2017 zijn debuut in de eerste ploeg van FC Metz in een bekerwedstrijd tegen FC Lens. In juni 2018 tekende hij zijn eerste profcontract.

Maziz werd vervolgens uitgeleend om ervaring op te doen en speelde achtereenvolgens voor US Avranches en Mans FC. In het seizoen ’21-’22 werd hij uitgeleend aan zusterclub RFC Seraing, waar hij een geslaagde uitleenbeurt maakte met twaalf doelpunten en tien assists in 37 wedstrijden voor de Metallo’s.

Maziz keerde terug naar FC Metz en was een belangrijke speler in de promotie naar de Ligue 1. In 29 wedstrijden liet Youssef acht keer de netten trillen en gaf hij zes assists. Dit seizoen stond hij in de basis tijdens de eerste twee wedstrijden van FC Metz in de Ligue 1. De aanvallende middenvelder scoorde het enige doelpunt voor Metz tegen Stade Rennes. Maziz keert nu terug naar de Jupiler Pro League.

Coach Marc Brys is blij met de aanvallende versterking: “Maziz is een creatieve middenvelder die kan scoren en laat scoren. Hij kent onze competitie en brengt de broodnodige aanvallende impulsen op het middenveld.” Youssef Maziz kijkt alvast uit naar zijn terugkeer op de Belgische velden. “Ik speelde een goed seizoen bij Seraing en heb goede herinneringen aan de Jupiler Pro League. OH Leuven was toen een tegenstander die indruk op me maakte. Ik kies voor OH Leuven omdat ik voelde dat ze me echt wilden. Het is een mooie club en ik kijk er naar uit om snel beslissend te kunnen zijn.”

Koop je abonnement