fbpx
A-Team

Maziz beloont sterke Leuvenaren tegen STVV

OH Leuven won zaterdagnamiddag verdiend met 1-0 van STVV. We domineerden de wedstrijd, maar moesten wel lang wachten op het verlossende doelpunt van Youssef Maziz.  

Coach Oscar Garcia kon niet rekenen op de geblesseerde Pletinckx. Schingtienne was zijn vervanger. Maziz begon dan weer op de bank voor Braut Brunes. Ook bij STVV twee wijzigingen. Dumont en Kaya verschenen aan de aftrap voor Ito en Zahiroleslam.

We begonnen goed met veel drang naar voren. Echte kansen bleven wel even uit. Op het kwartier toch een grote dubbele kans. Sagrado bracht voor, Thorsteinsson wist goed terug te leggen tot bij Braut Brunes. Suzuki duwde zijn schot weg, Banzuzi was goed gevolgd, maar ook op zijn kopbal had Suzuki een goede redding in huis.

Niet veel later dook Braut Brunes opnieuw op voor de kooi van Suzuki. Onze Noorse aanvaller kon net niet goed bij de voorzet van Akimoto en zag Godeau zijn poging nog afblokken. We bleven de druk opvoeren. Schingtienne zette zich goed door en haalde uit, maar zonder succes net zoals de volley van Maertens die daarop volgde.

Na een snelle tegenaanval kon Thorsteinsson uithalen, maar te slap waardoor Suzuki makkelijk kon oprapen. Nog voor de rust kwam Akimoto oog in oog met Suzuki. Het net laten trillen, lukte niet. Even later haalde Maertens op de rand van de zestien uit, maar Schingtienne liep net in de weg.

Loon naar werken

De tweede helft begon met de eerste doelpoging van de wedstrijd voor STVV via Koita dat makkelijk werd weggewerkt. Het signaal voor onze jongens om opnieuw over te nemen. We voerden opnieuw de druk op, maar kwamen wel goed weg toen een hard schot van Koita afweek op Russo en zo bijna een alerte Leysen op het verkeerde been zette.

We reageerden meteen met een knappe volley van Maertens. Na een snelle omschakeling zonderde Maertens Braut Brunes af, maar die kon net niet bij de bal. Even later kon Braut Brunes wel bij een voorzet van Akimoto. Suzuki kende echter geen problemen met zijn kopbal.

Garcia bracht in minuut 70 Maziz en Mendyl voor Braut Brunes en Sagrado. Thorsteinsson vond dat zijn tijd gekomen was en pakte uit met een heerlijke actie. Na een panna bij Delorge probeerde onze IJslander het met een plaatsbal. Suzuki duwde in hoekschop.

De Leuvense drang naar voren bleef aanhouden en werd in minuut 83 ook beloond. Na een geweldige pass van Schrijvers kwam Maziz oog in oog met Suzuki en de invaller lobte de 1-0 in doel. Maertens, Thorsteinsson en Akimoto gingen nog naar de kant voor Nsingi, Dom en Misao. De voorsprong gaven we niet meer uit handen.

Garcia: "We zijn echt goed aan het spelen"

“We zijn de laatste wedstrijden echt goed aan het spelen”, zegt coach Oscar Garcia. “We zijn heel sterk, verdedigen heel compact en zetten heel goed druk. Ook aan de bal gaat het goed. De laatste pass of actie ontbreekt echter nog. We willen dit niveau aanhouden.”

“Dat de start van de play-offs ons nieuwe energie heeft gegeven? Ja klopt. De spelers zijn heel gemotiveerd. Ik wil de overwinning ook opdragen aan de fans die alweer aanwezig waren, wat toch niet makkelijk is op een zaterdagnamiddag op 16u.”

Koop je abonnement