A-Team

Mathieu Maertens tot 2026 bij OH Leuven

Mathieu Maertens blijft langer in Leuven. Onze kapitein heeft zojuist zijn contract bij OH Leuven verlengd tot 2026!

156 wedstrijden, 37 doelpunten en 16 assists. Bijzonder knappe cijfers voor Mathieu Maertens bij OH Leuven, die in het begin van dit seizoen ook al benoemd werd als kapitein door coach Marc Brys. Deze mooie statistieken waren ook andere clubs niet ontgaan. Onder andere landskampioen Club Brugge toonde verregaande interesse in onze aanvallende middenvelder, maar tot een transfer kwam het niet. Nu wordt Mathieu Maertens beloond met een nieuw contract tot 2026.

In juli 2017 kwam Maertens over van Cercle Brugge. Op het einde van zijn contract zal de middenvelder negen seizoenen in het shirt van Leuven hebben gespeeld, een zeldzaamheid in het moderne voetbal. “Ik denk niet dat er veel spelers zo lang bij één club blijven, maar ik voelde me meteen thuis in Leuven,” opent Mathieu Maertens. “Het is nu mijn zesde seizoen hier en ieder jaar voel ik me meer en meer een echte Leuvenaar. De band met de fans wordt ook elk jaar sterker en dat doet me heel veel deugd.”

Het waren die fans die de voorbije wedstrijden de naam van Mathieu Maertens nog meer scandeerden dan anders, mede door de interesse van andere clubs. “Mentaal was het de voorbije weken niet altijd even gemakkelijk, maar als voetballer moet je je hoofd koel houden en je best blijven doen. Mede dankzij de steun van de supporters is me dat ook gelukt. Ik ben blij om mijn contract bij OH Leuven met nog een jaar te verlengen. Ik wil hier gewoon nog zoveel mogelijk mooie momenten beleven,” besluit Mathieu Maertens.

Koop je abonnement