fbpx
A-Team

Mathieu Maertens: “Hopelijk zijn we nu vertrokken”

OH Leuven zette zaterdagavond Oostende met 1-3 opzij. Middenvelders Mathieu Maertens en Xavier Mercier blikken terug op de eerste driepunter in 2022.

“De drie punten deden sowieso deugd”, zegt Mathieu Maertens. “We wisten vooraf wat het belang van deze wedstrijd was en wisten dat we punten moesten pakken. Dat hebben we goed gedaan.”

Maertens kreeg al snel een kans om de score te openen. “We wisten dat er ruimte lag in de rug van de verdediging en dat is ideaal voor mij. Xavier kan die bal er perfect leggen. Jammer dat ik niet kon scoren. Na de 1-2 van D’Arpino behielden we goed de controle. We zijn matuur tijdens die momenten en maakten op het juiste moment de 1-3, waardoor de match gespeeld was.”

“De punten van de wedstrijd tegen KV Mechelen mogen we er nog niet bijtellen, want de uitspraak moet nog volgen. Het klopt wel dat als we de drie punten erbij krijgen dat we naar boven kunnen kijken. Het staat allemaal dicht op elkaar. Als je een reeks kan neerzetten dan sta je plots in play-off 2. Hopelijk zijn we nu vertrokken”, besluit Maertens.

“Het was mentaal belangrijk om die eerste zege in 2022 te boeken”, stelt Xavier Mercier. “We behielden goed de controle, zelfs ondanks de 1-2 die ons even een slag gaf. Zij brachten veel aanvallende spelers in. Ons derde doelpunt deed ons enorm goed, want het was belangrijk dat we die maakten. Zo konden we de wedstrijd rustig uitspelen. Het is een mooie overwinning en we zijn uiteraard heel blij.”

Onze aanvoerder gaf de assists voor de 0-2 van Kaba en de 1-3 van Tamari. “We spelen nu al zo’n zes maanden samen en de automatismes zijn er. Onze aanvaller Sory Kaba begint vlot te scoren. Het is belangrijk voor zijn vertrouwen dat we hem de ballen brengen en het levert ons punten op. Die ballen spelen dat is mijn taak. Iedereen zijn rol: ik geef de bal, Kaba scoort. Dat is perfect en we blijven samen groeien”, besluit Mercier

Koop je abonnement