Women

Marinucci versterkt OH Leuven Women

Maurane Marinucci (29) komt over van Standard de Liège Fémina. De ervaren rechtsachter tekent een overeenkomst voor twee seizoenen bij OH Leuven Women.

Maurane Marinucci begon haar voetbalcarrière bij JS Molise, vooraleer ze in 2009 bij Standard de Liège terecht kwam. In 2013 maakte ze een korte overstap naar STVV, maar na het algemeen forfait stapte ze alsnog over naar RSC Anderlecht. In 2015 keerde Maurane terug naar het vertrouwde Standard, waar ze in totaal negen keer kampioen werd.

Marinucci is gelukkig met haar overstap naar OH Leuven. “OH Leuven is voor mij een nieuwe uitdaging. Het is mijn derde club in België en het professionele project bij OH Leuven sprak mij enorm aan. Ze doen er hier alles aan zodat de speelsters het beste niveau kunnen bereiken. Uniek in België.”

Coach Jimmy Coenraets kijkt er naar uit om met Marinucci samen te werken. “Maurane bezit bakken ervaring en kent de competitie door en door. Ze is fysisch en conditioneel zeer sterk. Marinucci is het type speelster waar je als tegenstander nooit klaar mee bent. Als coach heb ik haar liever in mijn ploeg dan bij de tegenstander. Ik ben dan ook zeer gelukkig dat Maurane voor ons kiest. We halen samen met haar ervaring ook haar topsport mentaliteit binnen. Ze is defensief solide en offensief een meerwaarde rond de zestienmeter.”

Koop je abonnement