Women

Marie Detruyer vertrekt bij OH Leuven

Na vier mooie seizoenen vertrekt Marie Detruyer bij OH Leuven Women. De 20-jarige middenveldster kiest voor een buitenlands avontuur.

Marie Detruyer kwam op 16-jarige leeftijd naar OH Leuven Women. De talentvolle Detruyer groeide al snel uit tot een vaste waarde op het Leuvense middenveld. Op 12 juni 2021 maakte ze haar debuut voor de Red Flames in een wedstrijd tegen Luxemburg. In januari werd Detruyer nog knap tweede op de verkiezing van de Gouden Schoen, achter Tessa Wullaert. Ook op de Pro League Awards is de talentvolle midddenveldster één van de kanshebbers op de prijs van ‘speelster van het seizoen’. Na vier seizoenen kiest Detruyer voor een buitenlands avontuur.

“Ik ben hier als 16-jarig meisje toegekomen en nu vier seizoenen later kan ik met heel veel dankbaarheid zeggen dat de club mij heeft gevormd tot de speelster die ik nu ben. Ik heb hier geweldige momenten beleefd en we hebben samen een mooi verhaal geschreven. Vanaf nu ben ik de grootste fan van deze prachtige club,” aldus Marie Detruyer.

Koop je abonnement