A-Team

Marc Brys: “We zijn de heenwedstrijd tegen Genk niet vergeten”

Met de driepunter van afgelopen weekend in Oostende in de achterzak krijgt OH Leuven woensdagavond Genk op bezoek. We blikken met coach Marc Brys vooruit. “We moeten doen waar we goed in zijn en van onze eigen kracht uitgaan.”

Maandag raakte bekend dat Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal beslist heeft dat de wedstrijd OH Leuven – KV Mechelen alsnog gespeeld moet worden. “We waren toch verrast van deze uitspraak. De club bekijkt nu wat de volgende stappen kunnen zijn”, reageert coach Marc Brys.

Onze jongens tankten dit weekend wel vertrouwen door Oostende met 1-3 opzij te zetten. “De zege van afgelopen zaterdag heeft absoluut deugd gedaan. Vooral de wijze waarop, we hebben gedaan wat moest gedaan worden, goeie omschakeling, goeie keuzes gemaakt, mooie doelpunten gescoord.”

Na 24 wedstrijden staan we met 30 punten op de twaalfde plaats. “We tellen twee wedstrijden minder. Dat is een mentaal aspect, want je ziet natuurlijk de stand. Er zijn nog ploegen in dat geval, dus heel het klassement geeft helemaal een vertekend beeld.”

Brys is op zijn hoede voor de wedstrijd die woensdag wacht. “Genk is een topploeg. Het zal een moeilijke wedstrijd zijn, een ander type wedstrijd dan tegen Oostende. We moeten doen waar we goed in zijn en van onze eigen kracht uitgaan.”

“Er is nooit een juist moment om een topploeg tegen te komen. In de heenwedstrijd (4-0-nederlaag) speelden we tegen een gelanceerd Genk. Dat heeft ons pijn gedaan en dat zijn we niet vergeten. Ze beschikken over een goed elftal met een ruime kern.”

“Of het resultaat zal bepalen of we naar boven mogen kijken? We bekijken het match per match, gaan er alles aan doen om de punten te pakken en hopelijk kunnen we dan inderdaad naar boven kijken, maar dat is nu nog te vroeg.”

“Ik kijk er absoluut naar uit om opnieuw voor de supporters te kunnen spelen. Het gaat goed doen om de supporters terug te zien in het stadion en hun steun te verkrijgen. Zij kunnen ons erdoor sleuren op moeilijke momenten als het nodig zou zijn”, besluit Brys.

Koop je abonnement