fbpx
A-Team

Marc Brys: “We willen het goede gevoel van vlak voor de winterstop vasthouden”

Na de stage in het Spaanse Algorfa begint OH Leuven zaterdag in eigen huis tegen KV Mechelen aan het tweede deel van het seizoen. Coach Marc Brys hoopt een vervolg te kunnen breien aan de zes op zes en het goede spel van voor de winterstop.

OH Leuven doet het met één coronageval tot dusver goed. Coach Marc Brys hoopt dat er geen wedstrijden uitgesteld moeten worden. “Ik wil absoluut voetballen, ook al is het niet het ideale scenario met de afwezigen”, zegt Marc Brys. “We moeten nu vooral spelen, want anders verglijdt hetgeen je hebt opgebouwd tijdens de winterstage.”

Buiten Kaba en Chakla die op de Afrika Cup zijn, kregen we op stage ook te maken met enkele blessures. “Kuharevych heeft door een heel onschuldige beweging de mediale band van zijn rechterknie beschadigd. Hij zal minstens een paar weken out zijn. Ook Malinov viel uit. Tijdens een oefening op crossballen schoot er iets in zijn bovenbeen. Hij zal er zaterdag al zeker niet bij zijn.”

“Op vlak van blessures was het dus niet goed, maar voor de rest hebben we een heel goede stage achter de rug. De faciliteiten waren perfect in orde. Het veld werd perfect onderhouden. Het weer was ideaal. Alles was goed voorbereid. Er was ruimte en rust in hotel. Enkel wij en een Duitse club waren aanwezig op het complex. Dat pakket was eigenlijk het beste wat ik al ooit heb gehad.”

We sloten 2021 prima af met een zes op zes tegen Standard en Charleroi. “We proberen dat te bestendigen. Niet enkel het resultaat was er, ook het spel was goed. Het elan zat goed in het team. Qua collectief denken stonden we het verst dit seizoen. Om dat vast te houden wil ik absoluut spelen ondanks dat er geschoven moet worden.”

Zaterdagnamiddag krijgen we KV Mechelen op bezoek. “Ik zie nog steeds de wedstrijd op KV Mechelen (2-0) voor me. We verdienden er veel meer, maar we hebben het niet gekregen. Voor hen was het de start van een hele goede periode. Dat wringt natuurlijk.”

“KV Mechelen is een heel enthousiast en gepassioneerd team met een aantal geijkte patronen erin. Ze hebben uit verschillende hoeken wel wat scorend vermogen. Ze staan niet voor niets zo hoog en ook terecht in mijn ogen.”

Brys weet wat zijn team te doen staat. “We moeten doen wat het dichtst bij onze kwaliteiten ligt. We moeten zo lang mogelijk blijven voetballen. Er zijn altijd momenten dat een tegenstander overneemt. Je moet zien dat je dan goed staat en sterk genoeg bent.”

Onze jongens zullen het nog steeds zonder de steun van de fans moeten doen. “Het feit dat er geen thuisfans zullen zijn, is natuurlijk jammer. We hebben het verschil opnieuw gemerkt. Fans brengen die duw in de rug en dat kan het verschil maken”, besluit Brys, die Jo Gilis zag terugkeren van zijn uitleenbeurt bij KSK Heist. Hij traint met de beloften mee.

Koop je abonnement