Club

Marc Brys: “We weten wat we waard zijn”

OH Leuven ontvangt op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League Union St-Gilloise in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys kijkt vooruit naar de wedstrijd tegen de vicekampioen van vorig seizoen.

Nog geen tickets voor de topper tegen Union?

Koop hier

De Jupiler Pro League heeft door de interlandbreak even stilgelegen. Coach Marc Brys heeft afgelopen week acht spelers moeten missen door interlandverplichtingen. Geen ideale voorbereiding. “We zijn fier dat onze spelers worden opgeroepen om hun land te verdedigen, maar anderzijds is het wat moeilijker om je deftig voor te bereiden. Afgelopen week hebben we met de overblijvers wat anders getraind dan anders, maar het hoort erbij. Elke club wordt er mee geconfronteerd. Maar nu hebben we gelukkig nog enkele dagen om allemaal samen te trainen en de wedstrijd voor te bereiden.”

En een goede voorbereiding zal nodig zijn, want de wedstrijd tegen de vicekampioen van vorig seizoen wordt geen sinecure. “Union heeft vorig jaar een geweldig parcours afgelegd. Dit seizoen hebben ze een nieuwe trainer en spelen ze eigenlijk helemaal anders, maar ze doen dat fantastisch goed. Ik vind hun spel eigenlijk beter en gevarieerder dan vorig jaar. Ze spelen met veel beweging en in balverlies heel compact. Maar ze staan natuurlijk een punt achter ons. Moeten wij dan bang zijn? Neen, want we weten wat we waard zijn, maar het wordt een grote uitdaging,” besluit Marc Brys.

Siebe Schrijvers is nog niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Union. Voor de rest is iedereen speelklaar. Mandela Keita speelde vorige week 30 minuten in de oefenwedstrijd tegen PSV. Ook hij komt dus in aanmerking om de selectie te halen.

Koop je abonnement