A-Team

Marc Brys: “We moeten de afstand in het klassement zien te vergroten”

Een week later dan voorzien trapt OH Leuven het tweede deel van het seizoen af. Onze jongens trekken zaterdag naar Beerschot. Coach Marc Brys en verdediger Sebastien Dewaest benadrukken dat er van onderschatting helemaal geen sprake is.

“We weten dat het nog even zal duren vooraleer er duidelijkheid komt over de wedstrijd tegen KV Mechelen, maar we moeten verder en zitten nu met Beerschot in ons hoofd”, zegt coach Marc Brys. “Woensdag volgt Zulte Waregem. Voor ons zijn dat twee heel belangrijke, moeilijke en gevaarlijke wedstrijden. In het klassement staan we nog kort op elkaar. We moeten de afstand zien te vergroten.”

Er werd op de persbabbel opnieuw gevraagd wanneer de nieuwe aanvaller er zal komen. “Het is niet zo evident. Je moet het juiste profiel vinden, het financiële plaatje en de kwaliteiten moeten kloppen en hij moet binnen het team kunnen passen. Er zijn dus veel factoren die juist moeten zijn. Voorzichtigheid is dus wel geboden. Er zijn een aantal targets. We hopen hem snel bij ons te hebben.”

De eerste wedstrijd dit seizoen tegen Beerschot eindigde in een scoreloos gelijkspel. “Er zit natuurlijk veel tijd tussen die wedstrijd. Er is veel veranderd bij hen. Wat toen wel typerend was, is dat we de kansen die we creëerden niet efficiënt genoeg afwerkten.”

Brys is op zijn hoede voor de verplaatsing naar Beerschot. “We zitten niet in een situatie waarin we mogen denken dat het makkelijk wordt. Ik weet zeker dat er geen sprake is van onderschatting. Er werd voldoende de nadruk gelegd op het feit dat Beerschot een hele goede tweede helft op Genk heeft gespeeld, wat niet zo evident is. Wij zullen goed moeten zijn om punten te pakken”, besluit Brys.

Ook Sebastien Dewaest geeft aan dat de focus goed zit. “Ik heb deze week totaal geen onderschatting gevoeld”, stelt Dewaest. “Ik zag een groep die heel gemotiveerd is en veel zin heeft om voort te bouwen op het goede einde van voor de winterstop. Verder is het ook zo dat elke match gespeeld moet worden. Wij gaan uiteraard vol voor de drie punten.”

“Met Beerschot, Zulte Waregem, Oostende en Cercle Brugge krijgen we wedstrijden voorgeschoteld die, als we nog de top 8 en dus play-off 2 willen behalen, we zeker moeten winnen. De zege tegen Standard heeft ons voor de winterstop nog een kans gegeven om naar boven te kijken”, besluit Dewaest.

Koop je abonnement