A-Team

Marc Brys: “We kunnen tonen dat Eupen een jammerlijke misstap was”

Met nog vier speeldagen op de agenda staat OH Leuven op een gedeelde negende plaats. Vrijdagavond openen we de 31ste speeldag met een thuiswedstrijd tegen competitieleider Union.

Het BAS besliste eerder deze week dat de wedstrijd tegen KV Mechelen dan toch niet moet herspeeld worden en dat het een forfaitnederlaag voor KV Mechelen is. “De meest logische uitspraak”, noemde coach Marc Brys het op de wekelijkse persbabbel.

Door de driepunter komen we opnieuw op vijf punten van de achtste plaats. Onze coach kreeg de vraag of de nederlaag tegen Eupen door die uitspraak niet extra jammer was. “Ik weet het. Het was een non-wedstrijd en qua timing op een gigantisch slecht moment.”

“Het zijn harde cijfers als je bekijkt welke punten we pakten tegen de ploegen die bovenaan staan en die dan vergelijkt met de punten die we pakten tegen de ploegen onder ons. Als dat geen wake-up call is, dan weet ik het niet meer.”

“Waar dat aan ligt? Ik weet het niet en als ik het wist, had ik het al verholpen. Dat het zo opvallend is, heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt. Het kan stress zijn omdat het een belangrijke match was, maar wij hebben helemaal geen druk gelegd.”

“Het is goed dat er snel een nieuwe wedstrijd volgt. Tegen de eerste van het klassement wacht ons geen gemakkelijke wedstrijd, maar het is goed om de nederlaag tegen Eupen zo snel mogelijk te verteren. We kunnen tonen dat Eupen een jammerlijke misstap was.”

Play-off 2 halen wordt zeer moeilijk, maar de motivatie is er nog steeds. “Profvoetballers zijn eergevoelige gasten. Van een gebrek aan drive heb ik weinig schrik. Het is wel zo dat er ons nog moeilijke wedstrijden te wachten staan”, besluit Brys.

Koop je abonnement