fbpx
A-Team

Marc Brys: “We krijgen nog twee mooie affiches voorgeschoteld”

Met nog twee speeldagen in de reguliere competitie op het programma lijken de kansen voor OH Leuven om Play-Off 2 te halen zeer klein. Aan motivatie is er echter geen gebrek, geeft coach Marc Brys aan.

“Er waren zeven spelers afwezig tijdens de interlandbreak. Dat hypothekeert de werking richting de wedstrijd, maar dat is voor elke ploeg het geval”, zegt coach Marc Brys. “Het is niet ideaal, maar ik heb geen zakdoeken, dus ik ga niet wenen (lacht).”

“Het goede is wel dat je de kern in zulke periodes kan aanvullen met jeugdspelers. Zo kan je hen eens aftoetsen en meten waar ze staan. Maar daarvoor zijn andere momenten. Binnen twee weken kan ik dat ook doen.”

“Motivatie is er genoeg. We krijgen nog twee mooie affiches voorgeschoteld: thuis tegen Antwerp en op verplaatsing tegen Gent. Er zijn meerdere redenen aanwezig om nog het beste van onszelf te geven. In de heenronde verdienden we in beide wedstrijden meer. Dat blijft knagen.”

Onze coach kreeg op de wekelijkse persbabbel ook enkele vragen over de 21-jarige Cenk Özkacar, die dit seizoen gehuurd wordt van Olympique Lyon en uitgroeide tot een vaste waarde achterin.

“We bedwongen een aankoopoptie en willen hem heel graag houden. Maar we weten niet hoe Lyon gaat reageren. Er zijn contacten gelegd, maar de onderhandelingen moeten nog worden opgestart.”

“Ik hoop Cenk echt erbij te houden. Als hij nog een jaar kan evolueren dan is dat een hele goede verdediger. Hij heeft heel veel kwaliteiten, kent nu het systeem, de club en de coaches”, besluit Brys.

“Ik ga eerlijk zijn: toen ik hier arriveerde, rekende ik hier en daar op wat minuten”, blikt Cenk Özkacar terug. “Ik had echt niet verwacht om elke match te spelen hoor. Dit is perfect voor mijn carrière.”

“Ik heb hier zowel aanvallend als verdedigend stappen gezet. De coach zei me dat ik het kan en het gewoon moest proberen. Dat geeft vertrouwen. Volgend seizoen? Ik heb nog een contract bij Lyon. Ik focus me op de laatste twee matchen van het seizoen en dan zien we wel.”

Koop je abonnement