A-Team

Marc Brys: “We geloven in ons eigen kunnen”

Op zaterdag 29 juli opent OH Leuven de competitie op het veld van Sporting Charleroi. Naar aanleiding van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen sprak coach Marc Brys de pers toe.

“We hebben een goede voorbereiding gehad. Er is kwaliteit vertrokken en kwaliteit bijgekomen. De toekomst zal uitwijzen hoe sterk we staan tegenover vorig seizoen. Het is nog een beetje afwachten, want ik heb nog niet lang kunnen werken met de nieuwkomers. De kern is ook nog niet volledig, maar daar zijn we niet alleen. Veel clubs zijn nog niet klaar. Het is een trend tegenwoordig om laattijdig transfers te doen en dat is niet ideaal. Want het vraagt tijd om een ploeg te bouwen,” aldus Marc Brys.

Op speeldag één van de Jupiler Pro League treffen we Sporting Charleroi. Geen eenvoudige verplaatsing, dat beseft ook de Leuvense oefenmeester. “Er zijn niet veel veranderingen bij de tegenstander van zaterdag. Ze kunnen bouwen op hun team van vorig seizoen. Een ploeg met veel kwaliteit, maar we zijn niet bang. We geloven in ons eigen kunnen.”

De wedstrijd wordt, door een disciplinaire sanctie van de thuisploeg, gespeeld achter gesloten deuren. Ook onze supporters zijn dus spijtig genoeg niet welkom in het Stade du Pays van Charleroi. “Het is een voordeel voor ons dat we spelen zonder het vurige thuispubliek, maar ik vind het spijtig dat onze supporters ook worden gestraft en er niet bij kunnen zijn door fouten die zij hebben gemaakt. Dat vind ik niet helemaal eerlijk,” besluit Marc Brys.

Door het supportersverbod wordt de wedstrijd tegen Sporting Charleroi uitgezonden op groot scherm op de Oude Markt in Leuven. De aftrap wordt gegeven om 18u15. Hopelijk zien we jullie daar!

Koop je abonnement