A-Team

Marc Brys: “We gaan zeker geen cadeaus geven”

OH Leuven sluit zondagavond het seizoen af met een uitwedstrijd in Gent. Aan uitbollen denken onze jongens helemaal niet. Dat benadrukte coach Marc Brys tijdens de wekelijkse persbabbel.

“De jongens hebben heel scherp getraind deze week. In die mate zelfs dat ik ze een dagje vrij heb gegeven aangezien ze daar echt recht op hadden”, opent coach Marc Brys. “Tegen Antwerp speelden we een hele goede wedstrijd en verloren we ongelukkig en onverdiend. We hopen tegen Gent met dezelfde inzet en enthousiasme te spelen. Of dat voldoende is, weten we niet.”

“De wedstrijd voor de seizoensstop kan je gevoelsmatig beter winnen. Spelen tegen een goede tegenstander is ook altijd een drijfveer. Zij zijn bij ons (0-1) op een diefje, en dat is nog heel zacht uitgedrukt, komen winnen. We willen gewoon een goede wedstrijd spelen en proberen te winnen. We gaan zeker geen cadeaus geven.”

Tegen Antwerp liet debutant Ilyas Lefrancq zich opmerken. “Het doet deugd dat je spelers uit onze eigen goede academie speelminuten kunt geven. Ze moeten het wel verdienen. Als je het cadeau geeft dan heeft dat niet dezelfde waarde.”

“Lefrancq komt vanuit het onbekende en manifesteerde zich. Daarnaast heb je Mandela Keita die dit seizoen al heel veel heeft gespeeld. En er tussenin zit Louis Patris, die tot enkele weken geleden helemaal niet heeft gespeeld. Vorig seizoen heeft hij wel zijn matchen gespeeld, maar tot voor kort kwam hij niet aan spelen toe. Dat hij nu op dit niveau kan spelen, geeft hem en de club veel vertrouwen.”

“Hoe we de komende weken gaan invullen? Volgende week hebben ze vrij. We hebben een heel seizoen doorgewerkt. De spelers hebben tijd nodig om zich conditioneel te verfrissen, mentaal afstand te nemen en het is de tweede week van het paasverlof. De kindjes zijn thuis, dus het moment om eens een paar dagen iets anders te doen.”

“Dat geeft dan frisheid. We gaan daarna nog een viertal weken doortrainen. Dan stoppen we, hebben de spelers zeker nog een drietal weken vakantie en zijn wij klaar om volop aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen”, besluit Brys.

Koop je abonnement