A-Team

Brys voor tweeluik Antwerp en Club Brugge: “Goed om te zien waar we staan”

Na een knappe zes op zes maakt OH Leuven zich op voor de verplaatsing naar Antwerp. Coach Marc Brys noemt het, samen met de thuiswedstrijd tegen Club Brugge van volgende week, een goed moment om te zien waar we staan.

“Uiteraard is de 6 op 6 beter dan een 0 op 6, maar de spelers zijn niet euforisch, want ze kunnen dat wel plaatsen”, opent coach Marc Brys. “Wij moeten goed zijn om een resultaat te kunnen neerzetten. Dat moeten wij trachten vast te houden.”

“Club Brugge en Antwerp zijn buitencategorie. Die wedstrijden zijn goed voor ons om te zien waar we staan. We gaan de principes die we geïntegreerd hebben, proberen te tonen. Net zoals we dat tegen Leicester City hebben gedaan. Ook daar hebben we onszelf niet verloochend. Je kan dan een debacle oplopen, maar dat is de rol die je moet aanvaarden. De spelers willen de uitdaging aangaan.”

De voorbije seizoenen deden onze jongens het goed tegen de op papier grote clubs. “Ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik heel erg hoop dat we daar een verlengstuk aan kunnen breien.”

“Ik ben heel content van Casper”

Casper De Norre wordt door coach Brys dit seizoen uitgespeeld op het middenveld. “Je probeert een opstelling te vinden waar je sterk staat in balverlies en balbezit. Ik ben heel content van Casper. Ik vond dat hij vorig jaar een minder jaar heeft gespeeld, dat heb ik hem ook gezegd. Ik zie dit seizoen terug de Casper van voordien.”

“We mogen ook niet vergeten dat hij opgeleid is als nummer tien. Hij beweegt heel slim, heeft veel temperament en conditie en is sterk. Vanuit de zone waar hij nu speelt, komt hij vaker in een situatie waarin hij goed moet staan en hij staat dan ook goed.”

“Op de flank heeft hij zeker ook zijn kwaliteiten. Het team heeft hem nu nodig in het middenveld en je ziet hem echt groeien. Hij neemt wel wat verantwoordelijkheid en dat verlamt hem niet. Qua coaching is hij ook enorm gegroeid”, besluit Brys.

Koop je abonnement