A-Team

Marc Brys voor de topper tegen Club Brugge

OH Leuven ontvangt op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League Club Brugge in het King Power at Den Dreef Stadion. Wij spraken coach Marc Brys in aanloop naar deze topwedstrijd.

Op de vorige speeldag verloor OH Leuven voor het eerst dit seizoen. Een zure nederlaag volgens de coach. “Ondanks goed voetbal verloren we tegen een sterk Antwerp. We hadden graag punten gepakt, maar we slikken een aantal te vermijden doelpunten. Dat is natuurlijk niet leuk.” Ook de tegenstander van morgen verloor al vijf punten in de eerste drie wedstrijden. “Het is niet makkelijk om nu tegen Club Brugge uit te komen. Ze gaan erop gebrand zijn om niet opnieuw puntenverlies te lijden. Ik verwacht een sterke tegenstander.”

Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen was er een schitterende sfeer in het King Power at Den Dreef Stadion. Ook tegen de landskampioen hoopt Brys op hetzelfde enthousiasme in de tribunes. “De sfeer tegen Westerlo was echt top. Heel de groep sprak er nadien over. Zo’n positivisme en ambiance maakt een ploeg écht beter. We zullen onze supporters nodig hebben.” Daarnaast kan de coach, op uitzondering van de langdurig geblesseerden Keita en Schrijvers, ook rekenen op een volledig fitte kern.

Brys mocht eind deze week met Federico Ricca en Thibault Vlietinck nog twee nieuwe spelers aan zijn kern toevoegen. “Ik ben zeer tevreden met beide spelers. Ricca is een linksvoetige centrale verdediger met bakken ervaring. Thibault kennen we ondertussen al. Het is een speler met veel talent en je kan altijd op hem rekenen. Hij geeft zich altijd 100 procent. Vlietinck is zondag speelgerechtigd. Voor Ricca moeten we kijken of zijn papieren tijdig in orde geraken,” besluit coach Marc Brys.

Koop je abonnement