fbpx
A-Team

Marc Brys: “perfect scenario”

Gisteren wonnen onze jongens overtuigend met 0-5 op het veld van Francs Borains. De overwinning in de Beker van België is belangrijk voor coach Brys, die tevreden is met de prestatie van zijn spelers.

“Zo’n bekerwedstrijd is altijd een gevaarlijke partij”, opent een tevreden Marc Brys na de wedstrijd. “Je komt voor een tegenstander die er vol voor gaat, een veld dat je niet gewoon bent en een fanatiek publiek. We namen de wedstrijd gelukkig meteen in handen. Daar had ik op voorhand ook op gehamerd. Het is leuk dat ook we ook in de tweede helft scherp waren. Onze spelers brachten mooie combinaties op de mat en de doelpunten mochten er ook wel zijn.”

En of die scherpte belangrijk was. De spelers van Francs Borains toonden zich gretig en lieten zich enkele keren zien. “Het had een fout geweest om hier fluitend aan de aftrap te komen. We beseften dat deze bekerwedstrijd één van de belangrijkste matchen van het seizoen was voor de tegenstander. Het was ook belangrijk om geen doelpunten tegen te krijgen. Missie meer dan volbracht dus. Door deze overwinning zijn veel jongens opgelucht, kan het vertrouwen wat wederkeren en heeft iedereen weer wat minuten gekregen. Het perfecte scenario richting de match tegen Seraing”, sluit Brys af.

Thibault Vlietinck

Invaller Vlietinck pikte ook zijn goaltje mee. “Scoren is altijd goed voor het vertrouwen en het is ook gewoon leuk natuurlijk. We hebben sowieso de ambitie om ver te gaan in de Beker. Het vertrouwen dat we vandaag hebben getankt, nemen we mee naar de volgende wedstrijd”, aldus de West-Vlaming.

Dom & Vlietinck
Koop je abonnement