A-Team

Marc Brys: “Na een slechte wedstrijd wil je snel iets rechtzetten”

De teleurstelling na de 3-1-nederlaag op het veld van Beerschot was groot. De volgende match komt er woensdag al aan. OH Leuven trekt dan naar Zulte Waregem. We blikken vooruit met coach Marc Brys.

Onze jongens verloren voor het eerst sinds 26 december 2020 een competitiewedstrijd waarin we op voorsprong kwamen. Elk van de voorgaande vijftien wedstrijden waarin we als eerste scoorden, leverden geen nederlaag (9 zeges en zes gelijke spelen) op.

“Iedereen was er zaterdag het hart van in”, zegt coach Marc Brys. “We deden het vooral niet goed in de eerste helft. Het was nochtans een ideaal scenario aangezien we op voorsprong kwamen. De tweede helft was beter, maar het resultaat nefast. We moeten verder. Diegene die er zijn, zijn uit op revanche en de anderen willen zich tonen.”

In de laatste vier ontmoetingen in de Jupiler Pro League met Zulte Waregem bleven we ongeslagen. We wonnen tweemaal en tweemaal was er een puntendeling. Onze laatste verplaatsing naar Essevee leverde een 2-3-overwinning op.

Coach Marc Brys gaf voor de wedstrijd tegen Beerschot aan dat er twee belangrijke, moeilijke en gevaarlijke wedstrijden wachten. De nederlaag tegen Beerschot zorgt niet voor extra druk. “Er is altijd druk op ons niveau, niet meer dan anders. We willen elke wedstrijd die we aanvatten, winnen. Die druk leggen we onszelf op.”

“Welke lessen ik meeneem uit afgelopen weekend? Dat we de voeten op de grond moeten houden en als prioriteit zo snel mogelijk de zekerheid over het behoud moeten bewerkstelligen.”

“Na een slechte wedstrijd wil je snel een ander gelaat tonen. De groep is in haar eer aangetast en wil dit zo snel mogelijk rechtzetten. Anderzijds hebben we toch een hoop afwezigen en dan is het ook niet ideaal”, besluit Brys.

Koop je abonnement