A-Team

Marc Brys moet puzzelen voor de wedstrijd tegen Cercle

OH Leuven staat voor een stevig programma. Er staan drie wedstrijden in zeven dagen op de planning, te beginnen met de wedstrijd in en tegen Cercle Brugge op zaterdag 5 november om 18u15. We legden ons oor te luister bij Marc Brys.

Mee op verplaatsing?

Koop tickets

De coach moet door schorsingen en blessures puzzelen voor de wedstrijd tegen de Vereniging. Zo blijft Ewoud Pletinckx hinder ondervinden van de zware botsing met doelman Cojocaru. “Het gaat steeds beter met Ewoud, maar een terugkeer is nog niet meteen aan de orde. Hij werkt momenteel een eigen programma af, want hij blijft toch wat hinder ondervinden. Ewoud kan zichzelf heel goed inschatten en zal zeker niet overhaast een terugkeer forceren”, zegt Brys.

Twee basispionnen die de coach wegens schorsing niet kan inzetten tegen Cercle Brugge zijn Hamza Mendyl en Kristiyan Malinov. “Lastig dat ze allebei op hetzelfde moment geschorst zijn”, klinkt het. “Die jongens hebben alle wedstrijden meegedaan en zijn een belangrijk deel van ons systeem. Maar we hebben een grote kern waarin iedereen hard werkt en nu is het aan hen om te bewijzen dat ze ook verdienen er te staan. En ze gaan er moeten staan, want Cercle Brugge is aan een fantastisch parcours bezig. Zij maken indruk met hun high intensity en hoge druk.”

Druk programma

Met eerst Cercle Brugge en nadien Franc Borains en Seraing staan er drie wedstrijden op het programma. “We spelen inderdaad drie wedstrijden op zeven dagen tijd, maar over die intensiteit moeten we nu ook niet overdrijven. In het slechtste geval spelen we twee keer 90 minuten en een keer 120 minuten. In een normale trainingsweek worden mijn spelers meer belast dan op deze week met drie wedstrijden. Nu zullen we eerder tactisch trainen. Maar laat me duidelijk zijn: ik vind de bekercompetitie enorm mooi en wil er dan ook vol voor gaan,” besluit Brys.

Koop je abonnement