A-Team

Marc Brys: “in voetbal is alles mogelijk”

OH Leuven trekt op de 22e speeldag van de Jupiler Pro League naar Union St-Gilloise. Coach Marc Brys blikt vooruit.

Samen naar Union

Meer info

Vorig seizoen won OH Leuven met 1-3 op het veld van Union. Ook dit seizoen hoopt hij op een stunt in het Dudenpark, maar Brys is realistisch. “In voetbal is alles mogelijk. Het gelijkspel tegen Eupen en de nederlaag tegen KV Kortrijk hadden we ook niet voorzien. Maar Union is heel goed bezig. Ze staan niet voor niks tweede in het klassement. Het respect voor het team van Karel Geraerts is groot.”

Eupen scoorde enkele minuten voor tijd de gelijkmaker via de stip. Een dreun voor iedereen met een groen-zwart-wit-rood hart. “Bij iedereen kwam het aan. Je speelt eigenlijk een heel goede wedstrijd. We hebben kansen genoeg gekregen om de wedstrijd te winnen, maar we hebben ze niet afgemaakt. Op het einde geven we het dan op een domme manier weg. Heel spijtig.”

Marc Brys kan voor de wedstrijd niet rekenen op de langdurig geblesseerde Mathieu Maertens. Ook de geschorste Hamza Mendyl is er niet bij. Voor topschutter Mario Gonzalez is het nog afwachten. “Mario heeft vandaag een scan en dan beslissen we of hij morgen kan spelen of niet. Ik hoop dat hij het haalt, want Mario is een belangrijke speler voor onze ploeg. Maar ook Nachon heeft goed gedaan tegen Eupen,” besluit coach Marc Brys.

Koop je abonnement