A-Team

Marc Brys: “Ik verwacht een wedstrijd met veel snelheid en diepgang”

OH Leuven ontvangt op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League KV Oostende in het King Power at Den Dreef Stadion. Coach Marc Brys blikt vooruit op de wedstrijd tegen de Kustboys.

Koop hier je tickets

Klik hier

Op de vorige speeldag wonnen de Leuvenaars met 1-3 op het veld van Standard Luik. Een bijzonder mooie overwinning waar de coach met plezier nog even op terugblikt. “We hebben die overwinning zeker niet cadeau gekregen. We hebben er hard voor moeten vechten. Het is die winnaarsmentaliteit die we nodig hebben om wedstrijden te winnen. En ook de doelpunten die we scoren waren heel mooi. Stuk voor stuk doelpunten waar we heel hard op trainen in de week. Mooi om te zien dat dat rendeert.”

Deze week kenden onze jongens een wat atypische voorbereiding. “Het was heel warm deze week dus hebben we veel binnen getraind. Veel krachttraining en we zijn ook gaan indoor beachvolleyballen. Dat zorgt voor wat afleiding en is goed voor de groepssfeer. Gisteren en vandaag wordt er tactisch getraind.” Want ook tegen KV Oostende verwacht de coach een moeilijke wedstrijd. “Ik verwacht een wedstrijd met veel snelheid en diepgang. KVO is een gevaarlijke ploeg. Ze spelen snel diep en hebben heel snelle spelers. We moeten heel geconcentreerd zijn in de duels en proberen snel om te schakelen.”

Nachon Nsingi pakte rood tegen Standard en ontbreekt dus tegen KV Oostende, maar Marc Brys kan voor de wedstrijd wel rekenen op nieuwkomers Buksa en Mario Gonzalez. “Ik ben blij dat ze er zijn. Het was een moeilijke zoektocht. Heel veel mensen hebben dag en nacht gewerkt aan deze dossiers. Buksa is nog maar 19 jaar en is eerder toekomstgericht. Mario is een zeer goede spits met al een staat van dienst. Maar beide jongens moeten zich nog integreren en acclimatiseren. Daar hebben ze recht op. Het wordt dus nog even afwachten.”

Nog geen tickets voor deze wedstrijd? Klik hier!

Koop je abonnement