fbpx
A-Team

Marc Brys: “Ik denk niet dat mooi voetbal aan de orde is”

Doordat de wedstrijd tegen Genk werd uitgesteld kwam OH Leuven afgelopen weekend niet in actie. Morgenavond trekken onze jongens naar Oostende. Coach Marc Brys benadrukt dat hij veel grinta verwacht van zijn groep.

Oostende is een ploeg die Siebe Schrijvers goed ligt. Hij wist er in de Jupiler Pro League al vaker dan tegen eender welke andere tegenstander te scoren. Tot dusver zit Schrijvers aan zeven doelpunten tegen de kustboys.

Oostende verloor vijf van haar zes laatste thuiswedstrijden in de competitie. Tegen ons kunnen ze in eigen huis met drie ongeslagen wedstrijden op een rij (twee zeges en één gelijkspel) betere statistieken voorleggen. Het wordt vooral oppassen voor de hoekschoppen van Oostende, want dit seizoen vielen 27 procent van hun doelpunten na een hoekschop.

OH Leuven wist in de wintermercato geen nieuwe spits aan te trekken. “Er is keihard gewerkt, maar het is niet gelukt. We moeten echter niet in een hoekje zitten wenen en alles op zijn beloop laten. We moeten verder”, is coach Marc Brys duidelijk.

“De ambitie was beter doen dan vorig seizoen en dat blijft zo. Ik heb het al gezegd: ik reken erop dat de groep hier sterker van wordt, dat we schouder aan schouder staan en zullen tonen dat wij sterk en goed in ons hoofd zitten.”

“Oostende toonde tegen Cercle Brugge veel grinta en nijdigheid. Dat zal ik aangeven in onze bespreking vooraf. Of dat ten koste gaat van het goede spel? Ik zie heel graag mooi en snel voetbal, maar ik denk niet dat we dat nu moeten gaan doen”, besluit Brys.

“Sinds oktober zit ik terug aan mijn beste vorm”, zegt Casper De Norre. “Individueel ben ik wel tevreden. Dit seizoen lukte het al enkele keren niet om de drie punten te pakken tegen ploegen waar we dat normaal tegen zouden moeten doen. Het zijn voor ons gevaarlijke matchen, maar de doelstelling is om daar dit weekend tegen Oostende een einde aan te maken.”

“Of we moeten mikken op die top 8? Het seizoen is al met ups en downs verlopen. Daardoor is het beter om ons te focussen op beter doen dan vorig seizoen en dan zien we wel waar we uitkomen”, besluit De Norre.

Koop je abonnement