A-Team

Marc Brys: “Het wij tegen de rest gevoel is bijzonder”

OH Leuven gaat op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij RSC Anderlecht. Coach Marc Brys kijkt op de gebruikelijke persbabbel vooruit op deze topwedstrijd.

OH Leuven is met 12 op 18 en een vierde plaats in het klassement sterk aan het seizoen begonnen. “Het is mooi en verdiend dat we daar staan,” opent coach Marc Brys. “Het geeft ook extra vertrouwen en drive aan de groep, maar we zijn er eigenlijk helemaal niet mee bezig. We proberen gewoon ons ding te doen en altijd voor de overwinning te gaan. Soms lukt dat en soms ook niet, maar elke wedstrijd moeten we vol aan de bak.”

Te beginnen met morgen. Dan staat de topwedstrijd tegen RSC Anderlecht op het programma. De recordkampioen gaat tegen OH Leuven op zoek naar een nieuwe driepunter na twee nederlagen op een rij. “Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd. Bij RSCA is er snel druk, zeker als je twee keer verliest. Ze kunnen daar hun motivatie uit halen, maar het omgekeerde kan ook. Ze zullen alleszins scherp proberen starten om snel het verschil te maken. Wij zullen meteen op de afspraak moeten zijn,” aldus Marc Brys

Al meer dan 10 supportersbussen maken de verplaatsing naar het Lotto Park. Een zo goed als uitverkocht bezoekersvak probeert onze jongens zondag aan de drie punten te helpen. “Het doet mij enorm veel plezier dat er zoveel supporters mee gaan op verplaatsing. Het wij tegen de rest gevoel dat er leeft, is bijzonder. Al een heel seizoen strijden we samen voor hetzelfde doel. Het wordt een fantastische ervaring,” besluit coach Marc Brys.

Koop je abonnement